Dit zijn de sterren van groep 4b!!!!!!!!!!!!!!!!
 

Muziekles

Vorige week zijn de muzieklessen van de muziekroute weer begonnen! Wij hebben dit jaar les van juf Luana. Tijdens de eerste les hebben we muziek gemaakt met de boomwhackers en hebben we geleerd om in drie talen dag te zeggen. We vonden het erg leuk en hebben heel veel zin om nieuwe dingen te leren.

 

Herfst..., 
Ondanks het mooie weer vallen de blaadjes al van de bomen. In de klas kijken we naar educatieve programma's als "Huisje, boompje, beestje". Daar hebben we al veel over de herfst geleerd. Zo vonden we de uitzending over spinnen en spinnenwebben erg interessant.
Met de teken- en schilderlessen hebben we hier al vanalles over gemaakt.


Kinderboekenweek.
Dit jaar is het thema van de kinderboekenweek: "Kom erbij!"
We hebben eerst in de klas het liedje en dansje van "Kinderen voor kinderen" geoefend. Tijdens de opening in de speelzaal, zouden we het zingen en dansen...maar de opening was z ontzettend leuk en spannend (we moesten vriendjes bij elkaar zoeken) dat we het dansje helemaal vergeten waren!
Op het eind vd opening kregen alle klassen een kinderboek cadeau. Onze klas kreeg "Het zakmes". Reuzespannend. Onze juffen lezen er elke dag uit voor.
 
We zijn ook al bezig met de wedstrijd wie de "Gouden griffel" op het eind van de kinderboekenweek gaat winnen.
In de klas zijn we de afgelopen weken bezig geweest met verhaaltjes schrijven.
Hoe schrijf je een verhaal?
We hebben geleerd dat een verhaal bestaat uit:
- Een inleiding. Hierin komt te staan over wie het gaat, waar het verhaal zich afspeelt en wanneer het verhaal zich afspeelt.
- Een kern. Hier schrijf je op wat er gebeurt. Dus het eigenlijke verhaal
- Een slot. Hier maak je een eind aan een verhaal. Hoe loopt het verhaal af?Deze technieken kunnen we goed gebruiken om een prachtig verhaal te schrijven om de "Gouden griffel" te winnen!

 
BOL.com

Tijdens de kinderboekenweek kregen we visite van werknemers van BOL.com. Zij kwamen als vrijwilliger met hl veel mensen op onze school een speciale dag verzorgen.
Ze lazen ons voor en deden allerlei taalspelletjes met ons. Het was een leuke dag en de kinderen en vrijwilligers hebben genoten.
De boeken waar ze uit voorlazen mochten we houden. Ze staan nu nog te pronken op de kast in de klas, maar we kunnen niet wachten om er zelf uit te lezen!


Schoolreisje

Wat hebben we weer een fantastisch schoolreisje met de kinderen gehad. Met 2 bussen gingen we (groep 1-2-3-4) naar speeltuin "Oud Valkeveen". We hadden een superlieve klas kinderen in de bus. Ze waren in het park ook erg gezellig en heel enthousiast. We hebben fijn gespeeld, heerlijke frietjes gegeten en een lekker ijsje genuttigd.

De foto's spreken voor zich!
 

       
 

                                                           Voor meer foto's kijk ons ons fotoalbum.
Bedankt aan alle mama's en papa's die meegeweest zijn om er een prachtige dag van te maken.


Mogen wij ons even voorstellen??? Wij zijn groep 4B!
In onze klas zitten: Meryem, Joumana, Jayden, Sami, Mayssam, Ilyas, Adam, Amin, Azra, Philip, Senna, Tayem, Amirah, Taha, Emma, Amina en Haytam.
 
De eerste schoolweken zitten er inmiddels al weer op. We hebben dit schooljaar twee juffen: Juf Tessa (maandag en dinsdag) en Juf Marie-Louise (woensdag, donderdag en vrijdag).
 
De eerste weken hebben we veel nieuwe dingen geleerd. We werken anders dan in groep 3 niet meer uit werkboeken, we hebben echte boeken en schriften. In het begin vonden wij dat best nog wel lastig, maar nu we dit een aantal weken doen, zijn we hier aan gewend.
 
We leren veel nieuwe dingen in groep 4. Met rekenen zijn we verder gegaan met klokkijken, in groep 3 hebben we de hele uren geleerd, nu in groep 4 zijn we bezig met de halve uren. Daarnaast hebben we een start gemaakt met keersommen daarbij kijken we goed wat er precies gevraagd wordt en dan maken we de som. Met taal hebben we kennis gemaakt met nieuwe woorden die we leren aan de hand van een verhaal. Maar we hebben ook geleerd wat een zelfstandig naamwoord en een lidwoord zijn. Thema 1 gaat over vriendschap.
 
Verder is lezen in groep 4 heel erg belangrijk. We lezen van alles, leesboeken, informatieve boeken en de schoolboeken.
 

ZWEMMEN
 
We hebben dit jaar geen gymles, maar zwemles. Elke vrijdag na de grote pauze gaan we in de middag naar het zwembad. We gaan samen met de andere groep 4, met de bus naar zwembad "De Kwakel". In de bus zitten we altijd met ons zwemmaatje naast elkaar. Ook met uitstappen en naar het zwembad lopen, lopen we met ons zwemmaatje. In het zwembad hebben we 2 grote kleedlokalen. Eentje voor de jongens en eentje voor de meisjes. Nadat we zijn omgekleed, moeten we eerst even onder de douche.
Dan gaan we in het zwembad achter het hek klaar staan, totdat de badmeester ons zegt dat we naar het bad mogen lopen.  We hebben allemaal zwemles op ons eigen niveau en ieder niveau in een ander bad. Er zijn wel 5 verschillende groepen. De badmeester en de juffen houden bij hoe we het doen en of we vooruit gaan. Het is altijd jammer als het uur voorbij is, want de zwemles is ontzettend leuk.
Daarna moeten we weer douchen en aankleden. Dat is altijd met veel gehaast, omdat we weer met de bus naar school terug moeten. Om 15.00 uur zijn we pas terug op school. Als we gemakkelijke kleren aan hebben gaat het snel, maar of dat straks in de winter ook gaat met alle dikke jassen, mutsen, sjaals en handschoenen??? We zullen het zien.