De sterren van groep 8!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 
 
Bezoek oorlogsmuseum.
Op donderdag 5 oktober gingen alle juffrouwen en meesters op school staken en kregen alle kinderen dus een extra vrije dag. Die vrije dag hebben wij, Marina, Siyana en Oumaima besteed om naar het oorlogsmuseum in Overloon te gaan, samen met de moeder van Marina en met meester Koos als chauffeur.
Onderweg en bij aankomst regende het heel hard maar gelukkig is het museum helemaal overdekt.
 
We hadden nog nooit een tank van dichtbij gezien maar meteen na de ingang stond er eentje waar we zelfs op mochten klimmen.
 
In de eerste zaal kon je goed zien hoe de Nederlanders in de oorlog moesten leven en hoe moeilijk dat geweest moet zijn. Je kon er meedoen aan een quiz wat jezelf zou doen in een oorlog.
Daarna gingen we naar de blockbuster. Dat was best spannend! In de blockbuster kon je eerst zien en voelen wat de militairen in een bommenwerper meegemaakt hebben. Daarna kon je zien wat er met een stad gebeurde als die gebombardeerd werd, dat was best erg om te zien. Daarna gingen we in een nagebouwde schuilkelder, dat was pas echt eng, al die herrie die je hoorde.
Na wat gegeten te hebben gingen we naar de hele grote zaal waar allemaal tanks, kanonnen, jeeps en nog veel meer oorlogsvoertuigen staan.

 
   
   
Ook hebben we nog een enorme grote amfibieboot gezien die zowel kan varen als op het land kan rijden. Wat zaten daar enorme grote banden onder!
   
Om 3 uur middags gingen we weer naar huis, we hebben de stakingsdag goed besteed door nog heel wat nieuws te leren.
 
Bedankt meester Koos, dat je ons meegenomen hebt!
Marina, Siyana en Oumaima.


Uitreiking diploma wijkmediatoren.
De mediators van groep 8, Marina, Kevin, Ali, Douai, Batuhan en Amira hebben de opleiding wijkmediator gevolgd.
Op 29 mei kregen zij uit handen van een gemeenteraadslid die "opleiding en veiligheid" in zijn takenpakket heeft het diploma Wijkmediator uitgereikt in de aula van het Trajectumcollege. Helaas was Ali net deze dag ziek zodat hij hierbij niet aanwezig was.
De nieuwe wijkmediators mogen nu helpen conflicten van kinderen in de wijk op een vreedzame manier op te lossen.
We hebben er het volste vertrouwen in dat deze kanjers dat heel goed kunnen!