De sterren van groep 7!!!!!
 
 
 

Even voorstellen,
Wij zijn de sterren van groep 7. Wij houden jullie op de hoogte wat we komend schooljaar beleven in groep 7.
 
In de eerste week mochten we solliciteren. Bijna iedereen in de klas wilde mediator worden.
Een mediator is een leerling die bemiddelt bij conflicten tussen kinderen. Volgens een vast stappenplan werken de mediatoren samen met de kinderen die een conflict hebben aan oplossingen die voor hen beiden aantrekkelijk zijn. 
De kinderen die wij, als klas, hebben gekozen zijn: Mohamed A, Wail, Djamalie, Maravilha, Youssra en Sara. 
De gekozen kinderen krijgen, van meester Ronald,  een training om als mediator op school werkzaam te zijn.
Wanneer dat begint horen we nog, maar jullie lezen het op de website.
Nou veel plezier met het volgen van groep 7.
 
Groetjes van:
Abdelilah, Wail, Mohamed A, Boran, Youssra, Mohamed B, Lisa, Achraf, Jayden, Sara, Djamalie, Jasser, Imane, Akram, Maravilha, Hamza, Furkan, Jawed, Sharif, Intissar, Elias en juf Miranda


Vergaderen
Dit jaar zijn we begonnen met vergaderen. We vergaderen als groep, maar ook de meisjes en de jongens vergaderen. Op deze manier maken we kennis met de democratische beginselen.
We hebben nu 2x een groepsvergadering gehad en 2x alleen meiden en 2x alleen de jongens. Het is best moeilijk om naar elkaar te leren luisteren, te onderhandelen, samen te werken en de afspraken terugkoppelen. Ook vinden we het moeilijk om realistische en haalbare doelen te stellen.
   
Het is een proces die we gaande weg in groep 7 gaan leren. Het vergaderen vinden we wel leuk. Elke week mag iemand de gesprekken leiden en iemand notuleren .
Daarnaast weten wij wat er speelt in en buiten de klas. Onze betrokkenheid en verantwoordelijkheid wordt door het vergaderen vergroot en leren we dat wij als kind ook meetellen en serieus genomen worden.

 
Schoolreisje Efteling
Hallo wij zijn wail en sharif
Groep 5,6,7 gingen op school reisje naar de Efteling
Aan het begin zagen we roodkapje en de gelaarsde kat daarna liepen we naar een verzamelpunt. Vanuit daar konden we kiezen naar welke attractie we gingen symbolica, vogelrok, jokkie en jet.  Bij symbolica was een te lange rij dus gingen we in vogelrok dat is een atractie in het donker.
Sommige kinderen durfden er niet in dus gingen ze naar jokkie en jet.
Na een paar duizelige minuten gingen wij naar: de python, die gaat drie keer over de kop, 2 keer een kurketrekker, de vliegende Hollander , de halve mean en joris en de draak. Daarna mochten we iets kopen een paar kinderen kochten snoep en een paar kinderen een souvenir.
 
   
Bij de Baron stond een te lange rij van 45 minuten en we hadden maar 1 uur dus we zijn  er niet ingegaan , snel daarna gingen we naar de piraná , daarna gingen we naar hollebolle gijs en naar het spookslot en symbolica want daar was een minder lange rij dan eerst. Na symbolica moesten we alweer naar school.  Het was heel leuk. 
Groeten van groep7 doei!!!
 

1e training mediatoren
Meester Ronald heeft uitgelegd wat we zouden doen.
Daarna kregen we een boekje waarin de regels van de mediatoren staan. Dit zijn een paar regels bijv.:  niet partijdig zijn, serieus zijn en goed parafraseren. Meester Ronald heeft ons uitgelegd wat open en gesloten vragen waren en natuurlijk nog veel meer.
 
Daarna maakte we een toneelstukje over verschillende dingen. Dat deden we zodat je een beetje kon merken hoe het is om met een conflict om te gaan. Op het eind deden we een spel met geluiden dat met het weer te maken had.
Het was echt super leuk!!!

 
Gemaakt door:Sara en Djamalie
 
 2e training mediatoren
We kwamen binnen en we gingen zitten .We gingen samenvatten wat we de eerste keer hadden gedaan. Daarna gingen we in ons werkboekje kijken wat je moet kunnen als je een mediator bent. We deden een oefening dat 2 kinderen ruzie hadden, 2 waren de mediatoren en moesten de ruzie oplossen. Dat deden we heel erg goed voor de tweede keer.  We moesten ook open vragen stellen dat je geen ja of nee op kon antwoorden. Als je een conflict moet oplossen dan moet het een meisje en een jongen zijn. Als je een conflict hebt opgelost dan moet je het mediator formulier invullen. We hebben  ook een filmpje gezien van kinderen die een conflict oplossen. We hebben ook de stappenplan doorgenomen van wat je moet kunnen als mediator. Nog 1 les dan zijn we echte mediatoren dan mogen moeders ,vaders , oma's en opa' komen voor de afsluiting en dan krijgen we de mediatoren diploma. Het was heel leuk!!!
Groetjes; youssra en mohamed !!!

 
 3e training mediatoren
Hallo wij zijn wail en maraviliha wij zijn mediatoren.
De 3e bijeenkomst begonnen we met het kijken naar een filmpje. Hoe je het probleem van 2 kinderen moet oplossen.
Dus hebben we het overgehad dat het probleem buiten wel is opgelost maar dat er binnen nog veel gaande is. Na het bespreken over de gevoelens van buiten en binnen gingen we leren een probleem op te lossen tussen 2 kinderen. Dat ging heel goed. We leerden om een goeie houding te hebben tijdens de mediatie (dat was buiten op het schoolplein).Dat deden we als eerst om een stevige houding, als je naar de overkant loopt moet je van zwak naar sterk lopen. Daarna gingen we verder met de mediatie training. Maar toen was het alweer tijd om naar de klas te lopen.

 
Meet the professor 
Vorig jaar heeft groep 7 (nu groep 8) meegedaan aan Meet the professor. 
We hebben onze eerste gouden envelop ontvangen daarin stond dat we ons op kunnen geven. Juf heeft ons opgegeven en vanaf nu ontvangen we elke maand een gouden envelop met een hint over de professor en waar hij/zij gespecialiseerd in is. Hij of zij komt ons 28 maart 2017 komt bezoeken.  
We zijn benieuwd. 
 

Beverwedstrijd 
De juf kreeg een mail of we met groep 7 mee willen doen aan de Beverwedstrijd. 
Het is een wedstrijd (op de computer) waar heel veel scholen in Europa en daarbuiten aan meedoen.  
De wedstrijd gaat over informatievaardigheden. Je krijgt 15 opgaven binnen 40 minuten. 5 makkelijke, 5 iets moeilijke en 5 pittige vragen. De opgaven worden gemaakt in samenwerking met 34 organisaties uit andere landen. De 50 beste leerlingen worden uitgenodigd om de finale op een Universiteit of Hogeschool ergens in Nederland te maken. De wedstrijd wordt georganiseerd omdat ze kinderen willen laten ontdekken dat informatica leuk is en uitdagend. We hebben een paar voorbeeld vragen gemaakt om te kijken of het wat voor ons is. We vonden het leuk! De juf vroeg of we mee wilden doen. Iedereen wil graag meedoen. 
De juf heeft ons opgegeven en de wedstrijd start woensdag 9 november t/m vrijdag 17 november.  


Kinderboekenweek 2017-2018                         
Woensdag 4 Oktober was de kinderboekenweek. Bij de opening waren alle leerkrachten eng verkleed. Sommige kon je niet eens herkennen! Daarna liepen we naar de klas. In de klas zaten we even gewoon te kletsen totdat we naar de speelzaal moesten. In de speelzaal keken we naar een schimmenspel die ging over:
   
Een heks. Juf Diana speelde als heks. Een poos later danste iedereen op het nieuwe lied: Gruwelijk Eng van Kinderen voor Kinderen. Het was heel erg gezellig omdat de kinderen verkleed waren in het thema GRUWELIJK ENG!!!
De groeten van: Imane, Sara en Akram
 

 DANSEN     
Hallo wij zijn kinderen vanuit groep 7: Boran/Furkan
                  
Wij kregen les van een dansjuffrouw genaamd Nida van het ROC.
Tussen de gymlessen gaf zij ons leuke danslessen. We deden leuke wedstrijden  tegen elkaar. Het was echt heel spannend. Er waren hele goede dansers en danseressen. Er was luide muziek. We deden ook hele vette moves. We mochten zelfs eigen dansjes verzinnen! Juffrouw Nida kwam twee weken achter elkaar. We deden ook leuke spellen. Iedereen kreeg een diploma op het einde. Iedereen mocht zijn naam en handtekening erop schrijven.
Voordat juffrouw Nida weg ging gingen we met ze allen op de foto met onze diploma`s.
 
DE GOUDEN GRIFFEL
Hallo wij zijn Abdelilah en Elias.
 
Tijdens de Gouden Griffel mochten we een recept of verhaal verzinnen die heel erg raar en gruwelijk eng is.
Het was heel erg spannend tijdens de Gouden Griffel. Iedereen had kans om te winnen maar toch kan er maar één de winnaar zijn!
Er waren 3 finalisten: Jasser, Lisa en Sharif maar de winnaar zat er niet tussen.
Meester  Ronald had het heel  spannend gemaakt iedereen was nerveus. Uiteindelijk was de winnaar bekend en het is geworden..........Moedi!!!!!!!!!
 

Moedi had het eerst niet door. Moedi kon niet geloven dat hij de Gouden Griffel had gewonnen. Hij was heel erg blij!
Er zijn ook een paar foto's gemaakt die je kan zien op de website. Er waren mooie en enge verhalen van kinderen maar die van Moedi was de beste. Hij had een recept gemaakt over een tosti en als je die eet word je een vampier.
Hij heeft gewonnen omdat hij vieze ingrediënten bedacht en de bereidingswijze zo goed had omschreven dat je er trek in kreeg.
 

VOORLEZEN AAN DE KLEUTERS
Hallo wij zijn Jasser en Wail .
 
Het thema van de Kinderboekenweek is gruwelijk eng dus hebben wij een boek uitgekozen die we voorlazen aan de kleuters.
       
       
We hadden allemaal samen geoefend in de klas daarna gingen we in groepjes naar een klas van de onderbouw.  We lazen het boek voor aan een kind. We moesten vragen stellen die met begrijpend lezen te maken hadden. Sommige kinderen vonden het nog lastig maar ze hebben wel een beetje geleerd hoe ze vragen kunnen stellen. We deden het samen met groep 8.  Het voorlezen  was op vrijdag voor de herfstvakantie. Groep 7, 8 en de kleuters vonden het heel leuk.
 

 KNUTSELMIDDAG
Wij zijn Furkan en Ilias.
De donderdag voor de herfstvakantie gingen we knutselen met groep 8,7,6,5 en 4. Het was de afsluiting van de kinderboekenweek.
We hebben een vleermuis in groep 8 getamponneerd met verschillende kleuren. Skeletten getekend in groep 6 met krijt. We mochten een eigen stand bedenken. In groep 7 hadden we een halve spin en moesten wij de andere helft tekenen. Het was spiegelen dat was voor sommige kinderen best lastig. Het onderwerp was gruwelijk eng. De juffen hadden enge liedjes opgezet. Het was heel erg leuk!
 

 Diploma uitreiking Mediators
Hoi wij zijn Abdelilah en Boran.
In dit stukje gaan we vertellen over de uitreiking van de goede mediators.
De mediatoren waren heel zenuwachtig omdat ook  hun ouders erbij waren. Nadat iedereen was gekomen gingen de mediators een toneelstukje spelen over een ruzie. Lisa en Intissar bereidden de lekkere cake en sappige drinken. Daarna was het eindelijk zover de uitreiking van de diploma's! De mediators kregen er ook een bloem bij. Ze waren heel blij dat zij mediators mochten worden. Dit was ons verhaal over de diploma uitreiking.
 

Optreden in Tivoli
Hallo wij zijn Jayden en Sharif. We vertellen over Tivoli Vredeburg. We gingen met het openbaar vervoer. De moeder van Intissar ging met ons mee.
 
We zaten op een hoogte van drie meter en we hoorden het heel hard. Ze speelden op een Fagot, Klarinet, Trompet en een soort van Drumstel van koeien vellen. Ze speelden het lied van Ludwig van Beethoven genaamd Beethoven vijf. Toen we het hoorden klonk het heel mooi. De mensen die het speelden hebben wel weken geoefend om al die klanken te weten. We gingen ook zingen op Beethoven 5. Er waren ook groepen 7 en 8 van andere scholen. Na afloop gingen we terug naar school.
 
 WIJKAGENT SJAAK
Vrijdag 3 november kwam wijkagent Sjaak
Hij zei dat als hij jou kent dan had hij je al een keer gesproken met hem.
Hij vertelde ons ook over een strafblad en hoe je hem kan krijgen.
Als je iets hebt gedaan en de rechter vindt dat je een strafblad moet krijgen dan kan je niet overal werk krijgen.
Daarna vertelde hij ons over vuurwerk.
Hij zei dat je het hele jaar vuurwerk mag afsteken, maar alleen categorie 1.
En tijdens nieuwjaar mag je bepaalde vuurwerk niet afsteken zoals: cobra, thunderking categorie drie t/m categorie acht mag dus niet.
 
Het kan gevaarlijk zijn voor iedereen want het kan voor verwondingen zorgen.
Toen gingen we vragen stellen over zijn werk .
Toen gingen wij vragen stellen over zijn riem.
Er zat pepperspray, pistool, kogels, walkietalkie, zakmes en zaklantaarn.
Vriendelijke groeten van Mohamed en Djamalie.
 
ONTBIJT
Hallo wij zijn Wail en Youssra
Dit keer schrijven we over het nationale schoolontbijt.
Dat is een ontbijt dat elke jaar wordt gehouden in de klas.
Met het ontbijt willen we laten zien dat ontbijt HEEL belangrijk is.
   
Je had heel veel keuzes waar je uit kon kiezen zoals ; gesneden brood , bolletjes en krentenbollen. En als beleg; smeerkaas, komkommer, appelstroop, hagelslag en jam.
Iedereen vond het lekker en met een gevulde maag konden we de dag  weer starten. We hadden lekker gesmuld. Veel groeten van; Wail en Youssra .
 
BEVERWEDSTRIJD
Wij zijn Elias en Mohamed.
De beverwedstrijd is een wedstrijd waarbij je moeilijke opdrachten moet maken. Als je de 1e ronde hebt gehaald dan ga je tegen andere scholen daarna tegen verschillende andere scholen. De  opdrachten hadden te maken met bevers vandaar de beverwedstrijd. Je hebt verschillende keuzes met groepen. Sommige kinderen hadden de basisschool groep 7 en 8 aangeklikt maar dat was de 1e ronde van  2016. Dus moesten ze het opnieuw maken van 2017. Het was heel leuk maar soms ook wel moeilijk. We zijn benieuwd of iemand van ons het goed heeft gemaakt.                              
 
                                                                                                                                                     

Re chill
Er kwam een vrouw langs en die heten Kim.
We deden een oefening dat je op tafel moest zitten en gingen leren wat je moet doen als je boos bent. Dan kon je schreeuwen en heel diep inademen en weer uitademen. Toen deden we een andere opdracht dat een klasgenoot van ons op een tafel ging zitten .
   

Zij deed iets voor en wij gingen haar na doen. Je hebt 3 fases, fase 1 is alleen bewegen, fase 2 is geluiden maken en fase 3 is praten .
Groetjes  Mohamed en Djamalie

 
1e ronde voorleeswedstrijd 
 Vrijdag 3 November
 Het was zover!
 Vijf kinderen uit groep zeven lazen voor aan groep 5, 6, 7 en groep 8.
 Die kinderen heten: Sara, Mohamed, Jasser, Jawad en Abdelilah.
 De groepen konden stemmen en daar komt een winnaar uit.
 De meesters en de juffen mochten ook mee stemmen.
 Volgende week vrijdag (10-11-2017) gaan de volgende kandidaten voorlezen.
 Groeten Van: Sara en Lisa
 

2e voorleesronde
Hallo wij zijn moedi en jawad.
Wij gaan een stukje schrijven over de 2e voorleesronde
In de 2e ronde lazen Imane, Djamalie en Wail.
Ze lazen allemaal heel goed voor. De groepen 5 t/m 8 kwamen in de speelzaal luisteren. Wie de winnaar van de 2e ronde is weten we ook nog niet.
 

Finale voorleeswedstrijd
Eindelijk hebben we te horen gekregen wie er door gaan naar de halve finale. Het waren Imane, Abdelilah en Sara. Ze waren alle 3 heel zenuwachtig. Ze hebben super goed voorgelezen voor de groepen 5 t/m 8. In de klas werd er gestemd en de winnaar die door gaat naar de volgende voorleesronde tegen andere scholen is...........Sara!!!!!!
 
BEVERWEDSTRIJD  
De uitslag van de Beverwedstrijd is binnen. Iedereen heeft een diploma gekregen. Je kon 180 punten halen.
Furkan is de winnaar van onze klas. Hij heeft 104 punten behaald. Nu afwachten of hij doorgaat naar de volgende ronde.
Er hebben 331 scholen meegedaan en 18.459 leerlingen
.
 
 

PIETEN GYM
De kinderen hebben vandaag heerlijk gegymd. Meester Cas had een pieten parcours gemaakt. De kinderen konden vandaag even pakje rondbrengen.
     
Move 1e keer
Wij gaan meedoen samenwerken met stichting MOVE. Het zijn studenten die vrijwillig met de kinderen een activiteit bedenken en uitvoeren waar de kinderen in de wijk tegenaan lopen. We hebben met de klas gekozen voor sport! De eerste keer dat ze kwamen vertelden de studenten iets over hun zelf en welke studie ze volgden. Daarna gingen we een naamposter maken en kwamen de studenten met ons praten. We deden ook een spel in de klas. Er werden vragen gesteld en we moesten dan in een ja of nee vak staan. Een vb vraag is: Zing je weleens onder de douche?
Het was heel leuk en gezellig. De volgende keer gaan we in groepjes de wijk in.
   
Move 2e keer
Vandaag kwamen de studenten weer. We gingen brainstormen over wat we in de wijk gingen doen. Wat hebben we aan sport en gezondheid in de wijk en wat zijn de verbeterpunten. We gingen in 4 groepjes de wijk in. Eén groepje ging naar het winkelcentrum, één groepje naar de Dreef en zelfs bij Fit for free naar binnen. Onderweg werden mensen geïnterviewd bijv. Eet u gezond? Sport u? .............
Daarna kwamen we terug in de klas. We gingen brainstormen en per groepje een top 5 maken. Wat willen we graag in de wijk.
Voorbeelden: bankjes bij de voetbalkooien, meer prullenbakken, groente/fruit dag, hek om een voetbalveld, mini olympsiche spelen, voetbaltoernooi, sportdag voor ouderen en jongeren..................................kortom veel dingen.

 
De eerste hint van meet the professor
De eerste gouden envelop is binnen met de 3 hints.
Het zijn drie vaktermen die bij het onderzoek van de professor passen
  • Hersenontwikkeling
  • Waarneming
  • Informatie en gezichten
   

We zijn gaan brainstormen en hebben een mindmap gemaakt van elk vakterm. Wij denken dat het een professor is die hersenen observeert en aan de hersenen kan zien hoe iemand kijkt.
Ben je benieuwd! Houd de website in de gaten voor meer hints.

 
Wist je dat....................
We hebben het met geschiedenis over de Romeinen. We hadden het over de eetgewoontes van de Romeinen. Zij lagen op hun zij. Tijdens de gym zeiden Mohamed en Mohamed: "kijk juf! We zijn Romeinen".
KNUTSELEN 4 DECEMBER 2017
Vanmorgen gingen we van ontbijtkoek een stoomboot maken. De ramen maakten we van smarties en de mast van een aardbeiensliert. Het was leuk om te maken. We vonden het leuk en lekker.
   
   

VOORLEZEN KLEUTERS SINTERKLAAS 4 december
Vanmiddag gingen we voorlezen voor de vlinder- en olifantengroep.
We hadden allemaal een Sinterklaasboek om voor te lezen.
Wij vonden het heel leuk en de kleuters ook. Op naar een volgende keer.
   
SINTERKLAAS 5 DECEMBER 2017
We hebben allemaal een surprise + gedicht gemaakt. Er zaten mooie surprises tussen. De juf had alle namen veranderd. We hadden dus iemand anders dan op ons lootje stond. Het was heel gezellig. Het was daarna wel een troep maar we ruimden met z'n allen de klas op.
   
   

MEESTER SHARIF
Vandaag hadden we Engelse les van meester Sharif. We deden heel goed mee en hij gaf ons verschillende opdrachten. Achraf moest zelfs in het Engels op het bord schrijven.
 
Move 3e keer
Vandaag gingen we brainstormen. Eerst deden we een spel. We moesten telkens uit 2 stellingen kiezen. De stellingen stonden in een kleur en elke keer moest je een streepje zetten bij de kleurstelling die het best bij jou paste.  Na afloop gingen we de kleuren tellen. Bij de meeste blauwe streepjes ben je een explorator, bij geel ben je meer een creator, bij groen meer een organisator en oranje een communicator. Het grappige was dat het over het algemeen wel klopte. Het brainstormen deden we dan ook met alle explorators etc bij elkaar.
We gaan een sportdag organiseren. Hoe we dat gaan aanpakken is in grote lijnen al op papier gezet. We hebben er ontzettend veel zin in.
   
KERSTKAARTEN
Elk jaar maakt juf Miranda met de kinderen van groep 7 kerstkaarten voor het senoirencomplex naast onze school. We zijn dit jaar al vroeg begonnen (voor Sinterklaas) omdat we veel kaarten moeten maken.
We hebben ze inmiddels door de brievenbus gedaan. We zijn benieuwd hoeveel kerstkaarten we dit jaar terugkrijgen. 
 

UNICEF
We kregen een gastles van Unicef.
Een vrijwilligster kwam vertellen over de kinderarbeid. Het was heel interessant.
We kregen een PowerPoint en filmpjes te zien over kinderarbeid. Er zijn kinderen die op heel jonge leeftijd heel zwaar werk moeten doen.
Als afsluiting kregen we een rebus. Elias had gewonnen en kreeg een “wereldbol“ sleutelhanger.
   

2e hint meet the professor
We hebben de 2e hint ontvangen. Onze professor houdt in haar/zijn vrije tijd van lezen en zingen.
De professor vindt het leuk om post van ons te ontvangen. De jaren ervoor hebben we altijd een tekening gemaakt met vragen.
   
Dit jaar kwamen we op een ander idee. We gaan een toneelstuk maken over de professor. Onder leiding van Wail hebben we de rollen verdeeld die met de professor te maken hebben.  Na de vakantie (volgend jaar J) gaan we verder. We nemen ons toneelstukje op, zetten het op een usb-stick en sturen het op.
Benieuwd wat de professor daarvan vindt. 


Kerstdiner
De meeste kinderen kwamen chique gekleed naar school omdat we kerstdiner hadden.
De kerstdiner begon nadat juffrouw alle gerechten heeft opgenoemd wat het is en wie het heeft meegenomen.
Zelf vond ik(Sharif)  kibbeling het lekkerst, dat had Jayden meegenomen en Elias vond de kipnuggets van Boran het lekkerst.
   
We kregen appelsap en sinaasappelsap te drinken.
Het was super gezellig! We hadden leuke gesprekken over verschillende dingen.
Daarna ging iedereen naar huis.
                                           
Groetjes van Sharif en Elias
 

Kerstoptreden
We moesten een kerstoptreden houden daarvoor hadden we een kerstliedje nodig. We kozen het kerstliedje: Niets is cooler dan kerstmis. We oefenden dat liedje en we hadden het dansje geoefend wat erbij hoorde.
We hadden een week de tijd om het liedje en het dansje te oefenen. Alle groepen moesten een kerstoptreden voeren en iedereen heeft zijn best gedaan!
 
Groetjes van Hamza en Elias
 
 
3e Hint meet the professor
We kregen de 3e hint binnen met de coördinaten 52.08445529999999;5.171424800000068 dit is de werkplek van onze meet the professor.
We zochten op internet google maps en kwamen uit op de Uithof.
Bij de 2e hint hadden we al een idee dat het professor Sarah Durston was. Nu denken we dat helemaal.
Wail had thuis opgezocht wie S. Durston was en kwam erachter dat zij ook meedoet met Meet the professor.
We hebben op haar site gekeken. Je kon haar een mail sturen en dat hebben we gedaan.
Ze heeft ons terug geantwoord. Ze zei dat ze het spannend zou maken en dat ze NIET bij ons op school komt.
Nu moeten we verder zoeken wie het zou kunnen zijn.
 

Groetjes Mohamed en Lisa
 

MOVE
Vanmiddag is Move weer geweest. We gingen in groepjes brainstormen over de activiteiten die we met de ouderen van het seniorencomplex willen doen bijv. sjoelen, fruit happen, eieren race met de rollator…………. Ook hebben we een 1e, 2e en 3e prijs bedacht. Wat dat is zeggen we nog niet!!!!
Daarna gingen we posters maken om op te hangen bij het complex.
Over 2 weken komen de studenten van Move weer en dan duiken we het studentenleven in. We gaan naar de Universiteiten…………………………

 
   
TONEELSTUK  MEET THE  PROFESSOR
We hebben een toneelstuk opgenomen .
Het toneelstuk ging over de professor die bij ons in de klas komt.
De juf heeft hersenen besteld en de kinderen hielpen ook mee. Eerst hebben Boran ,Lisa,Elias,Hamza
Jawad geopereerd aan zijn hersenen.De operatie was goed gegaan.
Daarna kwam de boekenclub met Wail, Abdelilah, Youssra, Djamalie en
Maravilha. Het was heel grappig want de professor houdt van lezen.
Daarna kwamen Mohamed,Sara,Intissar,Achraf,
Sharif. Zij hadden een heel goed stuk over gezichtsuitdrukkingen.
Als laatst kwam de band met daarin Mohamed,Furkan,Jasser,Jayden. De professor houdt in haar vrije tijd van zingen. Ze deden het liedje “Happy”.
Het was heel leuk hoe ze muziek maakten met de instrumenten.
 
VAN:Mohamed en Mohamed

 
Stemmen Kinderraad

Hallo wij zijn Sharif & Jawad.
Wij willen vertellen over het stemmen voor de kinderraad.
We moesten een soort van identiteitsbewijs maken .
Naam,Adres,Geslacht en jezelf tekenen. Er waren oud kinderraadsleden van groep 8 Hudeifa en Oumaima die onze identiteitsbewijs  goedkeurden.
De kandidaten waren Abdellilah,Wail,Maravilha en Sara.
De winnaars zijn……….. Wail en Sara!!!!
En Boran en Youssra uit onze klas hebben er een filmpje over gemaakt.
Wij zelf vinden dat het goed is gegaan.
De kinderen hebben ook campagne gedaan in de klassen.
Alle kandidaten hebben het goed gedaan.
 
     

Dit wouden wij vertellen groetjes Groep7!!                                                                                                                                                                      
UITSTAPJE MET MOVE NAAR STUDENTENVERENIGING ATLAS
Wij zijn Abdelilah en Achraf.
Wij gaan iets vertellen over het uitstapje naar de studentenvereniging.
Voordat we vertrokken met de bus werden we verdeeld in groepjes. Het was erg gezellig in de bus. Nadat we uit de bus waren gestapt moesten we een tijdje lopen voor we bij de studentenvereniging waren. Toen we daar eenmaal aankwamen zochten we een plek voor de ingang van de Drift. Sacha legde ons uit dat we een speurtocht gingen houden in de Universiteit.  Iedereen riep:,,yeaaaaahhh!’’. Het was een speurtocht door de hele universiteit. Je moest zoeken naar verschillende objecten. En toen iedereen klaar was met de speurtocht gingen we naar de atlas kamer waar je ook Mario kart kon doen. En er heeft niemand verteld over de atlas. het was bijzonder leuk. Na afloop gingen we naar de UB (universiteit bibliotheek) gegaan.daar moesten we heel stil zijn na een rondje lopen kregen we een snack.daarna zijn we door  gegaan naar de bushalte en daarna zijn we naar huis gegaan.Dit was het verhaal over de studentenvereniging tot de volgende keer

 
     
Kinderraad 2018+ 1e bijeenkomst
Sara en Wail  zijn gekozen voor de kinderraad . De kinderen konden kiezen uit 4 kandidaten die een poster hebben gemaakt over hun plannen en wat ze vinden over de buurt.
Uit die ideeën mochten groep 3 tot en met groep 8 stemmen. Het was heel spannend maar toch is het gelukt om een winnaar te kiezen en de winnaars zijn geworden Wail en Sara. Een week later zijn we gaan vergaderen op OBO de Gagel/ Mattheus school want op die school waren ook andere kinderraadleden die hebben gewonnen en samen met hun hebben we gestemd over onze ideeën. De beste ideeën zijn geworden. Beste ideeën:
  1. Meer prullenbakken/minder afval 
  2. Buiten wifi
  3. Meer activiteiten
  4. Stop pesten
Met die ideeën zijn we de klassen rond gegaan om te vragen wat zij het beste willen en dat is geworden:
Buiten wifi
Meer activiteiten
 Gemaakt door: Sara en Wail
 

VALENTIJNSDAG
 
HALLO WIJ ZIJN MOEDI EN JASSER
We gingen een kaart voor onze ouders maken voor Valentijn. Normaal doen we dat niet.  PostNL stuurde de kaarten gratis als we met lippenstift een kusje op de envelop deden.
Sara heeft lippenstift gekocht.
We hadden kusjes met lippenstift op de envelop gedaan. De andere dag waren ze bezorgt.
Jasser, Mohamed en Furkan mochten een foto maken.
 

4e hint van Meet The Professor
Hallo wij zijn Lisa, Youssra en Sharif. Terwijl wij bezig waren met taal kwam meester Koos binnen met de gouden envelop. Dit keer zat er een foto in van Professor van F.C. Donders. Hij was professor in Utrecht. Hij leefde van 1818 tot 1898. Prof. Donders was ook oogarts en hij maakte graag onderzoekinstrumenten. Hij richtte ook het Ooglijder gasthuis op, waar hij mensen met oogproblemen behandelde (ZOZ). In Utrecht heeft professor Donders een ooglijder gasthuis. Hij deed daar onderzoek naar mensen met oogproblemen en behandelde hen. Eerst op het Begijnehof, daarna aan de F.C. Dondersstraat. Die straat werd later naar hem vernoemd. Tegenwoordig doen oogonderzoekers hun onderzoek op de Uithof.
 
 
De 4e hint die bij onze professor hoort:
Deze iconen die passen bij het onderzoek van de professor.
1.          Een duimpje omhoog
2.         Plaatje van een meisje
3.         Plaatje van een jongen
 
 

KINDEREN VOOR KINDEREN OKIDO PODIUM
Zaterdag 16 februari 2018
 
Wij zijn Abdelilah en Djamalie wij gaan iets vertellen over het uitstapje naar het Okido podium. Als allereerst moesten alle kinderen zich op school verzamelen. Toen de bus er was gingen we instappen en werden we uitgezwaaid door onze ouders. Nadat we waren uitgestapt werden we begeleid door de buschauffeur naar binnen. Eenmaal binnen kregen we een andere begeleider genaamd Tamarah. Zij leidde ons naar binnen in de studio waar we een plekje aangewezen kregen van de juf. Toen iedereen een plek had kon de opname beginnen. Als eerst werd de nieuwe presentatrice voorgesteld genaamd Anne en de jury. De eerste kandidaat werd voorgesteld en zijn naam was Shane. Zijn talent was dat hij heel goed kan drummen. Nadat hij klaar was kreeg hij commentaar van de jury. Daarna gingen we door naar de volgende kandidaat genaamd Let’s  Move. De groep bestond uit 3 personen 2 meisjes en 1 jongen. Zij deden aan breakdance.
     
 

Toen ze klaar waren met hun show kregen ook zij commentaar van de jury. Daarna kwam de laatste kandidaat genaamd Mimi. Zij deed  acrobatisch turnen en ze kon dat heel goed. Nadat zij haar optreden had gegeven werd de winnaar gekozen. Na een korte pauze werden onze zenuwen verlost de winnaar was……. Let’s move. Ze waren opgelucht.  Zij gaan door naar de volgende ronde. We waren klaar met de opnames en moesten de studio uit en onze jassen aan trekken. Toen we bij de uitgang stonden kregen we een tas met: een koekje, drinken en kleurplaten.  Dit was ons verhaal over Kinderen Voor Kinderen. Tot ziens.
 

CARNAVAL DOOR JASSER EN MOEDI
We deden veel dingen zoals: kleuren, wafels, watje blazen, stoelendans en ezeltje prik. Het was heel gezellig en iedereen  had het naar zijn zin. De kinderen hadden lekkere wafels gemaakt die we daarna mochten opeten. Veel kinderen kwamen verkleed naar school. We werden in alle klassen verdeeld. Groep7 en 8 moesten kinderen uit de onderbouw ophalen en ook de bovenbouw .
 
 

TWEEDE BIJEENKOMST KINDERRAAD
Hallo wij zijn Wail en Sara
Ik en Sara zijn dinsdag naar de tweede bijeenkomst van de kinderraad gegaan.
We begonnen met een binnenkomer dat was een spel waarbij je moest uitleggen wat het woord op de kaart betekende dat moesten we in 2 tallen doen. Daarna hebben we vergadert over welk onderwerp we gaan kiezen . Toen deden we een afsluiter. De volgende week gaan we weer vergaderen en komen we tot een overeenstemming     Groeten van: Sara en Wail
 

2e voorleeswedstrijd.
 
Hallo wij zijn Jayden en Jawad.
Vrijdag 9maart hadden we de voorleeswedstrijd in het Zimhic theater in Zuilen.
De deelnemers waren Sara, Loise, Amina, Emine, Sophia, Iliyes, Kaan, Siem.
De jury zijn Annet Schaap, Dorethe Cras, Rianne moes.
De presentatrice was Eva Cleven.
Ze werden opgeroepen door de presentatrice met muziek.
We hebben ook spanddoeken gemaakt maar meester koos was naar het verkeerde theater gegaan maar toen was Sara al geweest.
     

Als je had gewonnen dan kon je naar de provinciale finale.
 
Sara heeft heel goed voorgelezen maar,er konden maar 2 winnaars zijn maar de jury vond dat iedereen eigenlijk heel goed was. De winnaars waren ………. Siem en Amina.
 
 
Groetjes Jayden en Jawad
 

 5e & 6e hint Meet the professor.
We hebben nu de 5e en 6e hint gekregen van Meet the professor.                      
Op de 5e hint stond er dat onze professor een vrouw is.                                     
En op de 6e hint stond er dat haar ultieme droom is dat kinderen beter kunnen  ontplooien en dat we daarmee de wereld beter maken.
We hebben nu alle hints binnen gekregen.  We hebben besproken wat de hints met elkaar te maken kunnen hebben. We zijn benieuwd wie onze professor is en wat we kunnen leren van de professor die bij ons op bezoek komt.
 
     
                                                                                      
Vriendelijke  groetjes van Boran & Furkan 
 

Afsluiting move
Hallo wij zijn Wail en Jasser wij schrijven over de afsluiting van stichting MOVE.
Als eerst deelden we de groepjes in tweeën. Het eerste groepje gingen de hapjes maken zoals spiesjes met snoep tomaten en komkommer, spiesjes met verschillende soorten fruit zoals banaan , kiwi en druiven en nog meer om op te noemen.
Het andere groepje heeft de spellen klaargezet zoals ballonnen opblazen, memorie klaarleggen ,de sjoelbak klaarleggen ,de quiz klaarzetten en een korf klaarleggen  waar je met een bal in moet gooien en voor het laatste onderdeel moest je klittenband ballen gooien op een dartbord. De kinderen vonden het heel leuk. Jammer was dat er niet zoveel ouders waren gekomen.
Helaas waren en geen ouderen van het seniorencomplex gekomen. We hadden geflyerd en ze uitgenodigd. Zelfs gezegd als je rolstoel gebonden bent komen wij u halen met het telefoonnummer van school eronder.
We hebben het toch heel gezellig gehad met de ouders en oma van Jayden, moeder van Sharif en Youssra en meester Ronald.
Nadat we klaar waren moesten we wel alles opruimen. Toen we klaar waren gingen we terug naar de klas en gaven we de cadeaus die we hadden gemaakt aan de mensen van stichting MOVE. We vonden het heel leuk om met hun samen te werken en zij vonden dat ook 
         
Groetje Jasser en Wail
 

Gemeenteraadsverkiezingen
Elke ochtend is iemand uit groep 7 aan de beurt om iets te vertellen wat hem/haar is opgevallen in het nieuws.
Wail kwam op het idee en wilde meer te weten te komen over de politieke partijen. Omdat de gemeenteraadsverkiezingen in aantocht zijn (21 maart 2018). De andere kinderen waren ook geïnteresseerd. We bespraken eerst in de klas welke partijen zij kenden.
Uit de partijen mochten ze er één kiezen. Ze gaan uitzoeken waar de partij voor staat en wat ze willen betekenen voor Utrecht. De kinderen hebben hard gewerkt aan hun presentatie. We zijn meer te weten gekomen over de partijen:
VVD, Groen Links, PVV en Partij voor de Dieren.
   
   

SCHOOLVOETBAL JONGENS 2018
 

Het schoolvoetbal vond plaats bij VV Vechtzoom.
De kinderen van Groep 7 waren: Abdelilah, Mohamed B ,Jasser, Achraf, Furkan, Djamalie en Elias.
De kinderen van groep 8 waren: Houdaifa, Hicham, Jamal, Bilal, Ishak, Dylan, Burak, Rami en Ouassim. De eerste wedstrijd was tegen de Matheus School die wedstrijd verliep goed totdat de tegenstander had gescoord waardoor sommige kinderen het meteen al opgaven. Daarna had Matheus een ander doelpunt gescoord waarna de scheidsrechter meteen had gefloten.
Daarna hadden we even pauze en gingen we bij de meiden kijken, de tussenstand van die wedstrijd ga ik niet vertellen. Daarna waren wij weer aan de beurt, dat was tegen OBO De Klopvaart. Die wedstrijd verliep beter dan we hadden verwacht. Want we hadden verwacht dat we 3-0 zouden verliezen maar was niet zo want we hebben 0-0  gespeeld met een heleboel kansen terwijl hun er helemaal geen één hadden. Zij hadden al onze kansen moeten verdedigen. Daarna keken we hoeveel punten we hadden en als je goed hebt opgelet heb je gezien dat we nu 1 punt hebben L. Daarna hadden we weer pauze en gingen we weer bij de meiden kijken en de tussenstand verklap ik niet want dan moet je bij de meiden kijkenJ. Nadat we bij de meiden hadden gekeken waren wij weer aan de beurt tegen OBO schakel, die wedstrijd hadden we helaas 1-0 verloren. De laatste wedstrijd was tegen OBO Spoorzicht die hadden we gewonnen met 1-0 Jasser had het doelpunt gemaakt.
Groetjes van Abdelilah & Hamza
 

SCHOOLVOETBAL MEIDEN 2018

Wij hebben meegedaan aan het schoolvoetbal meiden 2018.
We hebben samen meegedaan met groep 8. Het vond plaats bij VV Vechtzoom. Bij de eerste wedstrijd hebben we tegen de Opdreef gespeeld. Toen moesten we nog een beetje wennen. We moesten nog warm worden.  We hebben ook nog bij de jongens gekeken. We hebben 4 wedstrijden gespeeld dus we waren na afloop wel heel moe.
Uit groep 7 deden mee: Intissar, Youssra , Lisa, Maravilha en Sara.
En ook nog  kinderen uit groep 8. Onze eerste wedstrijd hebben we verloren met 3-0 . De tweede was 1-0 voor onze tegenstanders. En de 3e wetrijd is 0-0 geworden. En de 4e wedstrijd werd 2-0. We hebben niks gewonnen maar we hadden veel lol en daar gaat het om. Bij de eerste 3 wedstrijden heeft Maravilha gekeept. En bij de laatste heeft Amira uit groep 8 gekeept. En ze hebben het allebei goed gedaan. Eigenlijk het hele team. Veel groeten van Youssra , Maravilha en Intissar.
 

De finale van het Okido podium
 

Maandag 2 april zijn we ons gaan verzamelen op het schoolplein daarna zijn we aangekomen in Hilversum op een geheime locatie. Ze verwelkomden ons door paaseieren te geven en een drankje. We liepen vervolgens naar het Okido podium om te zitten op de tribunes en te genieten van de show. Er waren 3 acts, de eerste kandidaat was Mimi. Zij ging acrobatisch turnen met kinderen voor kinderen.
   
De tweede kandidaat was een dans groep genaamd Lets Move. Die gingen dansen op een zelf gemaakt kinderen voor kinderen muziekstuk. De derde kandidaten waren kleine meisje die taekwondo deden. Zij gingen op het einde een plank door midden breken. Dat was knap! De winnaars waren bekend gemaakt maar dat vertellen we nog niet. 3 en 4 mei 2018 wordt het uitgezonden rond de klok van 17.00 uur op NPO3! Toen kregen we een workshop van de partner van  Lucia Marthais. Dieuwertje Blok was jurylid.
 Groeten van : Sara en Jasser
 

 Meet the professor
 
Woensdag kwam de professor op bezoek. Ondertussen hadden we nog steeds niet geraden wie ze was. Toen ze binnen kwam zeiden een paar kinderen dat ze haar hadden gevonden maar uiteindelijk bleek dat toch niet zo te zijn.
De naam van de professor was Chantal Kemner. Eerst pakte ze al haar spullen uit. Ze had foto’s van de hersenen hoe die er uitzien als ze dagdromen en ook een foto van de hersenen van een moeder en een baby op haar schoot. Verder had ze een claxon bij haar voor als de kinderen te luidruchtig waren en nep hersen om te laten zien welk deel van de hersen iets doet.
   

De professor heeft veel uitgelegd over hoe de hersenen werken en hoe ze in
elkaar zitten.  Ze had ook een soort badmuts uitgedeeld. De badmuts is bedoeld om te kijken hoeveel elektrische stroompjes er in de hersenen zitten van een baby.
Verder hebben we een vragenlijst ingevuld om te kijken wat kinderen belangrijk vinden om te onderzoeken. De kinderen en de juf vonden het heel leuk en professor ook.
Groetjes van Wail
 
 
Juffrouw Miranda is voor de 2e keer oma 
 
  Juffrouw heeft nog een kleindochter gekregen .
Zij heet Aïsha. Zij is maandag op dinsdagnacht 3-4-2018 geboren in het ziekenhuis.
Wij kregen een bekertje gevuld met popcorn, lolly en een zakje snoep .
Onze juffrouw gaat zaterdag voor het eerst naar haar kleindochter.
Groet Achraf en Furkan
 

 Groep 5/6 schoolvoetbaltoernooi
Groep 5 en 6 gingen eerst tegen de Opdreef. Ze hadden de 1e minuut gescoord, na ongeveer 9 minuten hadden ze de 2e doelpunt gescoord! De tweede wedstrijd was tegen de Schakel. Ze hadden heel veel kansen maar opeens maakte de tegenstanders een overtreding dus het was een penalty! Abdennour nam de penalty en hij had gescoord! De derde wedstrijd was tegen OBO Watertoren 1. Ze hadden 1-0 gewonnen van OBO Watertoren 1.Dus ze hadden 3 wedstrijden gewonnen dat betekent dat ze door gaan naar de finale!!! De finale was tegen OBO Klopvaart. De finale was heel erg spannend want OBO Klopvaart  1-0 gescoord. Daarna kreeg Matthew de kans om te scoren maar hij wist dat hij niet ging scoren dus hij paasde hem naar Abdennour. Abdennour had gescoord! Dus het was 1-1, toen had Allhaseny de bal Allhaseny schoot de bal in de kruising! 2-1!! De scheidsrechter floot, iedereen ging op het veld rennen en juichen! Toen kwam de prijsuitreiking. OBO Watertoren is 3e geworden, OBO Klopvaart is 2e geworden en Joannes XXIII is 1e geworden!!  Joannes XXIII zijn door naar de stedelijke finale in Vleuten! Hopelijk wint Joannes XXIII de stedelijke finale!
Geschreven door Elias,
 

 Kids Top 20
schrijvers: Lisa & Jawad
De juf heeft onze klas opgegeven voor de Kids Top 20.
We hebben een video gemaakt voor de kids top 20 dat ze ons moeten kiezen.
We hebben zelf een liedje bedacht op Boogie. Het heet: Wij zijn groep 7.We weten nog niet of we zijn uitgekozen maar we hopen van wel.
Kids top 20  is een programma waar een video  wordt gemaakt met bekende mensen en dat word dan op YouTube gezet en uitgezonden op Tv. En dat is heel leuk.

https://www.youtube.com/watch?v=BpQGDXYbOTo wil je ons bekijken.


YOUTUBE KANAAL
Groep7 is begonnen met een YouTube kanaal.
De juf of wij filmen veel dingen die we in de klas doen bijv. vlinders vouwen, spinazie cake eten, Mannequin challenge, muziekles en nog meer. Volg ons via onderstaand link

https://www.youtube.com/channel/UCIg42ADus7w7TH8Xzh-WUeQ/featured
 
Groet Moedi
 

KONINGSSPELEN 2018
Hoi ik ben Abdelilah en ik ga de leuke dingen over koningsspelen vertellen.
Als eerst hadden we in de ochtend een lekker ontbijt waar ik wel vol van werd.
Daarna hoorden gingen alle groepen, waaronder wij, lopen naar VV De Dreef waar we allemaal leuke activiteiten gingen doen. Die bestonden uit: voetbal, lacrosse en bootcamp (dat kregen we van een man die Engels sprak en uit Amerika kwam). De activiteiten waren best leuk. Nadat iedere groep overal was geweest gingen we weer teruglopen naar onze school. Toen we op school waren hadden we meteen pauze wat superleuk was. Ook kregen we een lekker ijsje. Na de pauze mochten we heel even wat drinken en gingen we een film kijken totdat we de rollerdisco gingen doen.  Dat houdt in dat je dan op iets mag wat wielen heeft zoals een step of Hoverboard. Na de rollerdisco mochten we naar huis en toen was het weekend. Nou ik hoop dat ik u veel informatie heb meegegeven over wat uw kind heeft gedaan.

 

OPTREDEN MUZIEKROUTE STEFANUS
Vanmorgen zijn we met de groep 3 t/m 8 naar de Stefanus gegaan. We gingen optreden voor onze ouders. 
 
We hadden verschillende liedjes gezongen zoals: een robot droomt, welkom, boogie enzovoort. De kinderen uit groep 5 speelden op de instrumenten terwijl wij zongen. Ik vond het best wel leuk . Het leukste wat er gebeurde is dat………….. we een echte robot hebben gezien samen met de professor. En weet je wat hij allemaal kon? Hij kon de vlos en de dab. Op het eind ging hij met ons op Boogie dansen.
Groet Intissar.

 
Uitreiking diploma wijkmediatoren.
De mediators van groep 8, Marina, Kevin, Ali, Douai, Batuhan en Amira hebben de opleiding wijkmediator gevolgd.
Op 29 mei kregen zij uit handen van een gemeenteraadslid die “opleiding en veiligheid” in zijn takenpakket heeft het diploma Wijkmediator uitgereikt in de aula van het Trajectumcollege. Helaas was Ali net deze dag ziek zodat hij hierbij niet aanwezig was.
De nieuwe wijkmediators mogen nu helpen conflicten van kinderen in de wijk op een vreedzame manier op te lossen.
We hebben er het volste vertrouwen in dat deze kanjers dat heel goed kunnen!
 

OORLOGSMUSEUM OVERLOON
Wij zijn vorige week dinsdag naar de oorlogsmuseum geweest bij Overloon. Meester Koos bracht ons met zijn auto naar het museum. Het was anderhalf uur rijden. We gingen met nog 2 kinderen Sharif en Elias.
Je had daar twee schuilbunkers en we mochten er in. Ook een paar tanks en ook veel; wapens, bommen,  auto’s en super grote kogels. We mochten eten, drinken, snoep, telefoon en geld meenemen. Er was een autoband die 3 meter hoog was. Er was een vliegtuig nagebootst en daar mochten me in. Je kon meemaken hoe een bombardement te werk ging. Daarna gingen we naar de schuilkelder. We zijn er 2 keer in geweest, dat was echt vet.  We gingen pauzeren met een patatje, drinken, chips  en snoepjes. Daarna gingen we spelen bij de tank, we konden er ook in. We deden bombardement en als je 2 keer geraakt bent dan ben je af . We gingen in een jeep, een hele mooie grote jeep. Het was leuk

 
   

groetjes boran & jayden
 

PRATEN MET SOLDATEN
Soldaten uit de Defensie kwamen in de klas en ze vertelde wat ze beide deden.
Ze hebben verteld over het leven van een soldaat.
We mochten een outfit van een soldaat aan doen dat was een 30 kilo zware tas.

 
 
 
   
Daarna gingen we naar buiten en zagen we voertuigen van de Defensie dat was een boot en een grote vrachtauto.
Je mocht erin gaan, in beide voertuigen. We mochten ook het eten proeven van de soldaten.
   
   

Kijk op onze youtube kanaal Joan23groep7 voor de filmpjes

Wij waren Jasser en Jawad
 

Unicef kinderrechten filmfestival
Tijdens dit filmfestival maken leerlingen uit het basisonderwijs korte films van 5 min. over één van de kinderrechten. De kinderen bedenken zelf een verhaal en acteren in de films.
Ik mocht samen met Jolijne Lutterman als kind jureren.
De andere juryleden bestonden uit de kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer en de regisseur Eef Hilgers.
De opening werd gedaan door Mohamed Saiah (raadslid gemeente Utrecht)
We hebben 10 films bekeken.
Het was heel leuk en je moet vaak je mening zeggen over de films
Gelukkig oefenen we in de klas om jezelf goed te verwoorden. De films waren allemaal goed.
Maar er kon er maar één winnen. De film: “meer slaven is meer geld” heeft gewonnen.
Ik moest op het podium komen om de winnaar bekend te maken.
Groeten   Mohamed
 
 
TRAFFICSKILLS
Hallo wij zijn Wail en Jayden.
We  hadden woensdag les gekregen over de “dode hoek”. Die les kregen we van  twee mannen: Iwan en Jeroen.  Als eerst kregen we vragen waar we moesten staan bij een tractor of vrachtwagen. Daarna kregen we een quiz dat ging over wat goed gaat en wat niet goed gaat in het verkeer. Veel kinderen vonden het makkelijk. Daarna leerden ze ons een rap:
Niet erboven, niet eronder,
niet ervoor en niet opzij
ik sta rechts achter ik ga never er voorbij
Kijk op ons YouTube kanaal Joan23groep7 naar trafficskills 3 en 5
We mochten ook een eigen rap maken dat deden we per groepje.
Eén van die rap was:
Ik was aan het rijden en fortnite aan het spelen ik vond een porta-fort en ik reed
in een ford biem verkeersbord.
Als laats kregen we de opdracht om een eigen rap te maken en die hebben we opgestuurd. Als prijs kunnen we een eigen videoclip winnen en die maken we dan met de mensen van trafficskills
Groeten van Jayden en Wail
 

Eigen bordspel maken in groep 7
Hallo,  We hebben de opdracht gekregen een eigen bordspel te maken, dat deden we in groepjes. Elk groepje moest een eigen bordspel verzinnen en maken. Iedereen in het groepje had een ander ontwerp maar we zijn in overeenstemming gekomen. Elk groepje kreeg een karton en een gekleurd blaadje, de rest moesten ze zelf regelen. We kregen ook nog een blaadje voor de vragen. Elk groepje mocht op de computer om iets uit te printen om de bordspel leuker te maken.
   
Het groepje van Wail, Jasser, Elias, Achraf en Hamza hadden een bordspel dat over illuminatie gaat.
Het groepje van Furkan, jayden, Boran, Abdellilah en Sharif hadden een ontwerp over kikkers.
Het groepje van Jawad, Mohamed A, Djamalie en Mohamed B ging over arm en rijk.
En het groepje van Lisa, Sara, Maravilha, Youssra en Intissar ging over taarten.
                                                           Groeten van Wail en Elias
 

Dansworkshop van  Lucia marthas.
Wij zijn abdelilah en achraf en wij gaan jullie iets vertellen over de dansworkshop die we hebben gekregen voor de klassen groep 3 t/m 8. Eerst kwamen er twee meiden die hun zelf gingen voorstellen. En daarna gingen we aan de slag. De eerste stap was een dansmove genaamd hyped van fortnite en de zin die erbij hoort was duurzame energie. De tweede move moest je op je borst slaan en 2 stappen naar links doen en daarna moest je hetzelfde doen maar dan naar rechts. De tweede zin was ik hoop dat jij dit ziet. Bij de derde move moest je met je armen naar boven en dan naar benden. De zin die daarbij hoort is, dat deze energie. De vierde move was een soort van orange justice. En de zin die daarbij hoort is. echt wel okayayay is. En daarna begon het weer opnieuw en opnieuw en opnieuw. En uiteindelijk was het half 2 en moesten we naar de gymzaal toe om ons liedje te laten horen aan gr3 en gr5. Eerst moest groep 5 hun liedje laten horen daarna was groep 3a aan de beurt en toen kwam groep 3b die ook een leuk liedje had laten horen. En uiteindelijk waren wij aan de beurt. We hadden het anders gedaan dan we hadden verwacht want niemand zong hardop en ook al zei onze juf harder we bleven zacht zingen. Dat was ons verhaal.
Groetjes abdelilah en achraf en vergeet niet ons youtube kanaal te checken:
Joan23groep 7 daar kun je ons optreden zien.
 

YouTube kanaal groep 7
Hallo wij zijn Mohamed B en Sharif.
Wij hebben een YouTube kanaal genaamd: joan23groep7
Bekijk onze YouTube kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCIg42ADus7w7TH8Xzh-WUeQ 
We hebben 37 video’s op ons kanaal geüpload.
We hebben op 18-6-2018 59 abonnees en 2.919 weergaven behaald.
We hebben het kanaal 10-4-2018 opgericht.
We zijn heel trots op het kanaal.
Abonneer en like us