De sterren van groep 6!!!!!!!!!!!!   
 
 
 
 

                                                               Augustus/september nieuws
Even kennismaken:
Hallooooo........allemaal......Wij zijn de leuke, gezellige en  leergierige groep 6 van Joannes XXIII.
Wij heten: Samia, Mohamed Amine, Hafsa, Allseny, Naomi, Lara, Diablo, Atilla, Naz, Badereddine, Zülfiye, Abdenour, Yasmina, Sumeya, Rabab, Nawfal, Ouiam, Feride, Assim, Nadia, Badr, Safa en Celyna.
Elke maand schrijven wij op onze pagina wat we hebben gedaan. Jullie lezen toch wel mee?!?


Verjaardag meester Ronald
In het begin van het jaar was meester Ronald jarig. Hij is alle klassen langs geweest met iets lekkers en gezonds.
Wij hebben toen voor meester Ronald een taart op het bord gezet en samen met hem zijn verjaardag gevierd.
Lessen:
Wij moeten best veel stil werken, zodat de juf ons goed kan helpen. Omdat we zo veel stil moeten werken laat de juf ons tijdens een aantal lessen ook leuke werkvormen of opdrachten uitvoeren.
Zo hebben we met spelling de werkvorm om in 4-tallen zoveel mogelijk woorden die met de les te maken hebben op een blaadje te schrijven. Dit is leuk, omdat we allemaal aan het werk zijn. Iedereen heeft namelijk een vakje. We mogen dan ook samen bespreken welke woorden wel en welke woorden niet. Met spelling hebben we ook nog een spellings-bal. Je hoeft hem alleen maar te gooien en dan weten wij precies welke letter er komt.  
Wij moeten met rekenen maten omrekenen. Dus 1M = 100CM. De juf wilde toen graag weten hoe lang de gang naar de lerarenkamer is en hoe breed het leerplein. Dit mochten wij opmeten en omrekenen.
Efteling!!!
Wij zijn op 5 september naar de Efteling geweest. Wij hebben de hele dag gezellig met de hele klas en 3 juffen rond mogen lopen. Natuurlijk was 1 van die juffen onze eigen juf. De 2 andere juffen waren: juf Leonie en juf Kelly. Die waren helemaal naar de Efteling toe gekomen.

Een aantal waaghalzen zijn in de Baron geweest. Dat is stoer he!!
We zijn ook in de volgende attracties geweest: python, droomvlucht, villa volta, vogelrock, mister kanibale, symbolica en spookslot. We zijn ook nog even door het sprookjesbos gelopen.
Als we moeten kiezen zouden we niet weten welke attractie het leukste was. We vinden ze namelijk allemaal even leuk.
Wij willen juf Leonie en juf Kelly heel erg bedanken!!!
 
Naar de bibliotheek...
Wij mogen elke 4 tot 6 weken samen met onze juf naar de bibliotheek. Dit doen we zodat we zelf boeken uit kunnen zoeken.
Dit maakt het lezen natuurlijk onwijs leuk. En we zijn even buiten de school, maar toch bezig met lezen.
De juf leert ons waar we op moeten letten tijdens een bezoek aan de bibliotheek. Het is namelijk erg belangrijk dat je rustig en stil bent of fluistert. Dat is soms nog erg moeilijk hoor!
Wij mogen zelfs boeken uitkiezen voor groep 5. Dit kunnen we erg goed!
 

Kinderboekenweek
Natuurlijk hebben wij in de bibliotheek ook boeken gezocht die gruwelijk eng zijn!!! We hadden zoveel enge boeken dat we bijna bang werden.
Onze klas kreeg elke avond bezoek van een heks. Die heks was nogal vergeetachtig. Zo liet ze de eerste avond haar mantel hangen. De juf en een aantal kinderen vonden het lastig om er vanaf te blijven. Dat vond de heks natuurlijk niet zo leuk.
De dag erna hadden we brief ontvangen. De heks vond ons gruwelijk, stinkende mensenkinder. Raar he!? De heks heeft voor straf een kleur van ons afgepakt.
We vonden het toen een goed idee om van de hoed (die de heks vergeten was) af te blijven. Dit vonden we erg lastig, omdat de hoed zelfs lichtjes had. Wij hebben toen maar gelijk onze excuses aangeboden en een mooie rok gemaakt voor de heks.
Weet je wat het spannends was? De heks ontmoeten. De heks was onze eigen juf. Helemaal niet zo eng dus (of toch wel!!!).
Tijdens de opening hebben we met de groepen 4 t/m 8 allemaal leuke dingen gemaakt.
Bij de Kinderboekenweek hoort natuurlijk ook de gouden griffel.
De gouden griffel is dit jaar gevonden door: Badereddine.
   

Op een dag gingen twee mensen naar het vrolijke bos. Maar toen ze heel ver in het bos gingen kwamen ze nooit meer terug. En het was niet meer een vrolijke bos maar een griezel bos . Het was pikke donker en toen kwam er opeens een heks van de zwarte lucht op de bezem . En ze zei als jullie morgen niet uit het bos zijn dan zitten jullie in mijn mensensoep. De twee mensen hebben al vaker gehoord dat als je te diep gaat in het vrolijke bos. Je in het griezel bos beland maar ze geloofte niet in die verhalen. Dus ze gingen gewoon heel diep in het bos. Maar nu moeten ze heel vlug weg zijn. Maar het bos is zo groot als een maisdoolhof. Naar een dag zoeken naar de uitgang is het hun niet gelukt. Maar toen de heks voor hun neus stond gingen ze weg rennen . En toen zagen ze een meneer en die had een mes. Dus ze renden naar die meneer en ze vroegen kunt u ons helpen? Met wat? Er is daar een heks en die wil van ons mensensoep maken. De meneer zei natuurlijk en ze loopde naar de heks en de heks. Was zo bang dat ze meteen weg vloog EINDE!!!!!
 

Voorlezen aan groep 3:
Wij mochten groep 3 voorlezen. U denkt natuurlijk dat voorlezen heel makkelijk is? Dat is het natuurlijk ook wel een beetje, maar er komt meer bij kijken dan alleen lezen.
Het is belangrijk dat je voor het lezen goed nadenkt over waar het boek over zou kunnen gaan, hoe houd ik een boek vast tijdens het voorlezen en welke vragen stel ik over het boek na het lezen.
Wij hebben ons goed voorbereid en zijn super aan de slag gedaan met groep 3.
We hebben erg genoten.
   
Buiten rekenen:
Wij moeten nog heel erg oefenen op de keer-  en deel sommen. Daarom hebben wij buiten met de bal geoefend. We moesten heel snel rekenen. De juf zei een som, gooide de bal en wilde gelijk het antwoord horen.
 

3 is te veel
Als je  drie  is te veel wilt spelen en je bent met 23 kinderen dan heb je 11 hoepels nodig  en het spel gaat zo: er is een boef en een tikker. Iemand staat in een hoepel en iemand er achter. De tikker probeert de boef te tikken, maar als de boef achter een rijtje gaat staan gaat de voorste die in de hoepel staat rennen en die wordt dan de boef als de boef word getikt is hij de tikker en de tikker is boef .
dus zo heeft groep 6 het gespeeld !!!!!!
geschreven door groep 6  !!!!!!
 

Juf Rodinde!
 Onze juf van vorig jaar heeft een kindje gekregen. Voor de zomer vakantie hebben we moeten raden of het een jongetje of een meisje zou worden.
Een aantal kinderen hebben het natuurlijk goed geraden!! Een jongetje.
Juf Rodinde is bij ons op bezoek geweest omdat wij natuurlijk erg nieuwsgierig waren. We mochten om beurten kijken in de wagen.
 
Juf Rodinde, wij vinden allemaal dat u een hele mooie, prachtige, lieve baby heeft.
 

Wijkagent Sjaak
 Elk jaar komt wijkagent Sjaak naar onze school. Wijkagent Sjaak is heel bijzonder, omdat hij er speciaal is voor de kinderen van de basisschool.
Dit jaar heeft hij speciaal aandacht geschonken aan het afsteken van vuurwerk.
 

Meester Cas ziek?!? OO nee wat nu?
Dan mogen wij lekker extra buitenspelen!! Best wel leuk een speelplaats voor ons alleen.. Toch hopen wij dat meester Cas snel beter is. De gymlessen zijn namelijk erg leuk.
 

 Het nationaal ontbijt.  
Het hele land smulde van een lekker ontbijt. Ook de kinderen van groep 6 !  
Juf Melissa was op deze dag niet aanwezig. Dat was jammer !  
Meester Jeroen en juffrouw Willemien waren  daarom onze gastheer en gastvrouw. 
   

 We begonnen de dag met ochtendgymnastiek. Daarna genoten we van het  heerlijke eten.  
Een gezellig achtergrondmuziekje maakte deze ochtend tot een leuk en gezond begin van de dag !       
                       

Muziek in groep 6.  

Dat is echt genieten.  
De kinderen leren ritmegevoel en ze zingen de leukste liedjes.  
Ook canons kunnen ze prachtig zingen !  
Wat leuk om de kinderen zo te zien genieten.  
Juf Willemien bofte ! Zij mocht op deze dag erbij zijn !  
Bedankt groep 6 !  
Blijf zo goed met muziek bezig in jullie leven !    
                                                                                                             
   
 
 December
Sinterklaas!!!

Wat blijft dit toch een spannende tijd. Eerst mogen we de schoen zetten, we maken surprises en dan komt sinterklaas ook nog eens in de klas.
Voordat wij de schoen zetten laten wij aan de Sint en zijn pieten horen dat wij heel graag iets in de schoen willen. We hebben namelijk 2 hele mooie liedjes gezongen. Wat wij heel lastig vinden is om niet in de schoenen te kijken als nog niet iedereen er is. Uit eindelijk mochten we kijken en vonden wij een leuk klein zaklampje die je aan je sleutel kunt hangen. DANKU Sinterklaasje.
Wij hebben ook erg ons best gedaan op de surprises.  Kijk maar eens naar de foto!
Natuurlijk vinden wij het ook nog onwijs leuk als de Sint en zijn pieten in de klas komen. Alsseny heeft een wedstrijd zo snel mogelijk keersommen oplossen gewonnen van een van de pieten. De piet vond het namelijk erg lastig.
 

Bibliotheek bezoek
Groep 6 gaat elk jaar naar de bibliotheek om kennis te maken met de werkwijze. We leren dan hoe we boeken kunnen zoeken, welke genres er bij en hoe we die kunnen herkennen.
De tocht naar de bibliotheek toe was nog erg gevaarlijk hoor! Het was spekglad. We moesten op sommige plaatsen zelfs over de fietspaden lopen. Gelukkig is er niemand gevallen
We hebben zelfs nog van de juf geleerd dat het erg behulpzaam is om andere mensen te helpen om bij hun auto te komen.
 
Kerst vieren
Wij hebben erg genoten van alle leuke optredens op school. Zelf hebben wij We wish you a merry Christmas gezongen met de boomwhackers erbij. Dat was soms nog erg lastig. We hebben ook veel moeten oefenen.
Op woensdag hebben we gezellig een kerstdiner gehad op school. Wij hebben zelf allemaal lekkere hapjes meegenomen. We hadden onder andere pizza, frikandelloempia's, kip en cake. De toetjes hebben we de dag erna opgegeten, omdat we anders echt te veel hadden. Wij hebben dus eigenlijk dubbel feest gehad J
 

Januari
CITO!

We hebben weer erg hard gewerkt aan de CITO toetsen. We hadden spelling, rekenen, DMT, AVI en begrijpend lezen. Wij zijn echte bikkels, want zeuren doen wij niet en we kunnen heel stil werken. De juf is super trots op groep 6!

Carnaval!!
De vrijdag voor de krokusvakantie hebben wij carnaval gevierd op school. Natuurlijk moeten we in de ochtend nog hard werken. Gewoon normaal: rekenen, taal, woordenschat en ga zo maar door.
Om 11.00 begon het. Twee kinderen uit de klas mochten zelfs de kinderen uit de klas halen. Dat vonden wij een grote verantwoordelijkheid, omdat normaal alleen kinderen van groep 7 en 8 dat doen.
 
De groepjes zijn allemaal gemixt. Kinderen van groep 8 tot en met groep 1 in een groepje.
Met die groepjes ga je naar een klas en daar versier je een wafel (die je lekker op mag eten) en doe je allerlei spelletjes.
 
Zagen wij er die dag niet mooi uit?

 
 Reeeekeeeeeeeneeeeeeeeeennnnnnnnnnn!!
 
Leuk spelletjes doen met rekenen? Dat kan. Bouwen met rekenen? Dat kan.
Sommige leuke dingen krijgt onze juf van juf Willemien. Heel erg bedankt juf Willemien.
 
Wij hebben geleerd om een plattegrond grond te maken van een gebouw, maar dan wel in vogelvluchtperspectief. Wij mochten met de grote blokken bouwen, op de computer (en digibord) en met kleine blokjes helemaal alleen.
   
Juf Willemien heeft hoepels in stukken verdeeld. Hiermee hebben wij geleerd wat breuken zijn, maar ook gewichten te verdelen.
 

Schoolvoetbal
Het  voetbaltoernooi van de meisjes van groep 5 en 6.
 
Wat hadden we er veel  zin in !
Ook al behaalden we geen prijzen ... het werd een topmiddag !
We hadden twee super coaches . De vader van Maysa en de vader van Arianna uit groep 5.
En dankzij de mama van Maysa kregen de juffen warme koffie ! Heerlijk !
Wat was de sfeer goed!
Er viel geen verkeerd woord. Iedereen was aan het genieten.
En we ontdekten op deze middag dat juf Erna van groep 5 dol is op voetballen. Ze weet er heel veel van !
Kijk voor meer foto's in ons fotoalbum!!


Nationale rekendag!
Op woensdag 28 maart was het de nationale rekendag. De juf heeft die dag een extra opdracht gegeven met rekenen. Namelijk een zweeds renspel.
Overal op het schoolplein zijn opdracht opgehangen. Niet op volgorde, maar juist helemaal door elkaar. Je werkt in tweetallen. Het lastige daarvan is dat je snel moet zijn en de vraag moet zoeken die je nodig hebt.
Na afloop hebben wij de antwoorden besproken in de klas. Doe we dit vaker?!?!

 
     
 

Schoolvoetbal jongens 5/6
KAMPIOENEN!!!!! Wat een prestatie jongens. Wat hebben jullie goed gevoetbald. Ik heb gehoord en gelezen dat jullie heel erg sportief bezig waren.
Jullie schrijven zelf:
- Ik vond het leuk dat we na een achterstand in de finale toch nog gewonnen hebben.
- Ik vond onze keeper heel goed!
- We hebben heel goed samen gespeeld.
- We vonden het leuk dat de moeder van Abdennour ons goed geholpen heeft.
- winst met: 2-0, 1-0, 1-0 en 2-1
- We vonden het leuk dat ze zoveel kinderen waren die ons aanmoedigde. 


Natuurdag!
Wat kun je allemaal doen buiten in de natuur?
Kun je daar vies van worden?
   

HEEEEEELLLL veel en ja bij sommige activiteiten kun je vies worden. Wij hebben buiten namelijk allemaal leuke dingen gedaan: een vuurtje gemaakt (kijk uit hoor doe dit niet zomaar!!), popcorn gemaakt op het vuurtje, een hut gebouwd, een burg gebouwd (soms is die brug niet stevig en dan val je in het water) en een speer gemaakt.

Natuurlijk moet je dit niet zomaar doen!! Zorg ervoor dat er altijd een volwassene bij is die weet hoe dit moet!


Eindconcert
Aan het einde van de lessen van de muziekroute hebben wij altijd een eindconcert. Bij dit eindconcert beleefde een robot allerlei dromen. Hier leerde hij weer van.
Wij vonden het erg leuk om de robot te zien bewegen.
 
   
 

E-wasterace
Wij doen mee met de E-wasterace. Wij zamelen een maand lang allerlei elektrische apparaten in.
Wisten jullie dat zelfs kabels uit elkaar gehaald worden en worden gerecycled?
Wij zamelen alles in waar batterijen in gaan en alles met de een kabel. Natuurlijk losse kabels ook!!