Dit zijn de sterren van groep 4a!!!!!
 
 

Welkom in groep 4
Leuk dat je onze groepspagina komt bezoeken. Voor iedereen is de vakantie weer voorbij. We hebben ervan genoten, maar stiekem zijn we eigenlijk ook wel weer blij om naar school te gaan. Al was het best wel een beetje spannend. Nieuwe juffen, een nieuw lokaal, nieuwe boeken, nieuwe schriften. Maar al heel snel ging dat heel goed !!
   
   
Onze juffen zijn juf Nelleke; zij werkt op de maandag, donderdag en vrijdag in groep 4 en juf Ellen; zij werkt op de dinsdag en woensdag in groep 4. We hebben er ontzettend veel zin in om er dit jaar een leerzaam en leuk jaar te van gaan maken !!
De eerste weken hebben we al heel veel gedaan; lezen, schrijven, rekenen, spelletjes en knutselen. En natuurlijk is het buitenspelen op het schoolplein ook helemaal fijn !!
Weet je wat het allerleukste is in groep 4 ?? Zwemmen, natuurlijk !! Elke vrijdagmiddag gaan we met de bus naar het zwembad en daar krijgen we les. Sommige kinderen vonden de allereerste keer zwemles erg spannend, maar al na de eerste les was iedereen helemaal blij. Elke vrijdagmiddag gaan we met de bus naar het zwembad en daar krijgen we zwemles. Sommige kinderen vonden de allereerste keer zwemles erg spannend, maar al na de eerste les was iedereen helemaal blij.


Selfie
Wij zitten in groep 4 en gaan er dit jaar een heel gezellig en leerzaam jaar van maken:                                                  Yusuf, Fatima, Walid K, Precious, Percy,Mohamed, Avinash, Amar, Kemal, Walid A, Lina C, Melisa, Marwa, Lina H, Bader, Danique, Ashley, Kawtar, Akram en Rayan.
       
 
Hulpje van de dag
Samen helpen we de juf om het klaslokaal netjes te houden. De "hulpjes" van de dag mogen de vloer vegen, de tafels poetsen en de computers uitzetten. De kinderen vinden het leuk om de klas netjes schoon te maken. En de juffen zijn blij dat de klas zo keurig schoon blijft !!

Boekenbeurt
In groep 4 lezen we graag !! We lezen met z'n allen hardop, we lezen in ons eentje heel stil. We lezen verhalen en we lezen woordjes. Lezen is leuk want je kan mooie avonturen beleven als je een boek leest.....In groep 4 hebben we ook de "Boeken beurt". Dan lees je helemaal alleen, voor de klas, een stukje uit je boek. Je leest de titel van het boek en je vertelt wie de schrijver is. Iedereen komt een keertje aan de beurt. Het is heel spannend, maar ook heel leuk om voor de klas een stukje voor te lezen !!
   
Regenbogen
We hebben hele leuke lessen over regenbogen gehad.....We  weten nu precies welke kleuren er in een regenboog zitten. En we hebben ook van juf Nelleke geleerd hoe een regenboog ontstaat. Dat vonden we heel interessant om te leren. En opeens zien we overal om ons heen regenbogen aan de hemel.......Het blijft een prachtig wonder !!
 
Chinese letters
Ashley uit onze klas zit op Chinese les. Juf Ellen had haar gevraagd of zij ook "Juf Ellen" kon schrijven. Dat vond Ashley nog moeilijk.  Ze heeft het gevraagd aan haar Chinese schrijf-juffrouw en een weekje later schreef zij in de klas hele mooie en moeilijke Chinese letters op het bord: JUF ELLEN. Heel knap van jou Ashley !!
   
Muziek Route
Iedere dinsdag komt Juf Anne van de Muziek Route. We gaan dan met elkaar in de kring zitten en dan start de muziekles. In de klas komt ze met ons zingen. Ze brengt haar gitaar mee en ze zingt prachtige liedjes. Van juf Anne leren we allerlei leuke liedjes in vreemde talen die we niet verstaan, maar ook over de seizoenen.....over de regen of de blaadjes die van de bomen vallen.
   
   
Maar we leren ook muziek-noten lezen en we leren samen ritmes klappen. En met hele kleine trommel-stokjes zijn we ook met ritme en muziek bezig. We zingen vaak als we op ons eigen plaats zitten maar we zingen ook terwijl we met elkaar in een kring door de klas lopen.

Schoolreisje
Vorige week zijn we op schoolreisje geweest naar de Linnaeushof. We hadden super veel zin om te gaan. Iedereen was vrolijk maar ook een beetje zenuwachtig. In de bus was het erg gezellig. We hebben een filmpje gekeken en konden niet wachten tot we er waren. "We zijn er bijna, we zijn er bijna. Maar nog niet he-le-maal!"zongen we uit volle borst toen we op de borden "Linneaushof' zagen staan. De Linneaushof is een super gave speeltuin! We hebben op de trampolines gesprongen, gefietst langs het politiebureau, we zijn op matjes van de hoge glijbaan geweest en we hebben gespeeld in de grote buitenspeeltuin.
Het werd een nog groter feest toen we patat kregen en een ijsje. Zucht....was het elke week maar schoolreisjesdag. Moe maar tevreden kwamen we weer veilig terug op school terug.
We hebben nu al zin in het schoolreisje van volgend jaar!


De school van vroeger
Tijdens de geschiedenis lessen hebben we het over "Vroeger". Zo hebben we met elkaar gesproken over de school van vroeger. Wat is het verschil tussen toen en nu en zijn er ook overeenkomsten ??
Nu hebben we schriften en potloden. Maar vroeger schreef men met een griffel op een lei (klein schoolbordje). De juf schreef op een groot krijtbord en nu schrijft de juf op een Digibord. Toen en nu leerden we hoofdletter en kleine letters schrijven, dat is weer een overeenkomst !!

De kinderen waren er erg van onder de indruk van het feit dat de juf en de meester de kinderen op school vroeger met een rietje op de handen sloeg, of met ezelsoren in de hoek zette. Er was een jongensschool en een meisjesschool en bij ons zitten jongens en meisjes op school.
     
 
Iedereen mocht ook met een echte kroontjespen schrijven....Het kroontje van de pen werd in het inkt potje gedoopt. En de druppels inkt kon je met een inktlap opvangen zodat er geen grote druppel in je schrift kwam. We vonden het heel leuk om van alles over Vroeger te leren !!

Opening Kinderboekenweek thema "Gruwelijk eng".
     
Het thema van deze kinderboeken week "Gruwelijk eng". We lezen, werken, knutselen en praten over kinderboeken die gaan over griezels en engerds. De klas was prachtig versierd met lampionnen, spook kaarsjes en grote spinnenwebben. Het was donker en een beetje spannend toen we de klas in kwamen.......Juf Ellen maar ook veel kinderen waren ontzettend mooi verkleed.....Wat was het spannend in de klas !!
     
   
 

Voor de opening van de kinderboekenweek waren alle meesters en juffen gruwelijk eng verkleed. De school leek wel een spookhuis.....We moesten in het donker de school in en de enge meesters en griezelige juffen stonden ons op te wachten !!
     
   
spetterend optreden van alle oude opa's en oma's. Alle kinderen uit de groepen 1-8 stonden ook te dansen en het was een gruwelijk enge maar ook een ontzettend feestelijke opening van de kinderboekenweek !!
   
Afsluiting Kinderboekenweek
Op vrijdag kwam meester Ronald in de klas om de GOUDEN GRIFFEL uit te reiken. De kinderen in groep 4 hadden enorm hard gewerkt aan hun mooie kunstwerk; een mooi Elfje en een prachtig spinnenwebtekening. Een Elfje is een gedicht dat bestaat uit precies 11 woorden en de kinderen moesten er eentje maken over iets engs of griezelig.  Er zijn werkelijk hele mooie gedichtjes en kunstwerkjes gemaakt zoals je hieronder kunt zien......
Meester Ronald  moest uit al deze prachtige werkjes 1 winnaar kiezen, en dat was heel erg moeilijk !! Toch is het hem gelukt om er eentje uit te kiezen. En dit jaar is de GOUDEN GRIFFEL van groep 4A uitgereikt aan........Fatima!!!!!!!
 

Optreden in de klas van de Muziek Route
Iedere dinsdag komt Juf Anne van de Muziek Route. In de klas komt ze met ons zingen. Ze brengt haar gitaar mee en ze zingt prachtige liedjes. Van juf Anne leren we allerlei liedjes die over het seizoen gaan.....over de regen of de blaadjes die van de bomen vallen. Maar we leren ook muziek-noten lezen en we leren samen ritmes klappen. En met hele kleine trommel-stokjes zijn we ook met ritme en muziek bezig. De laatste weken zijn we druk bezig geweest met het
   
   
Rekenen
Bij rekenen zijn we de afgelopen periode heel druk geweest met allerlei verschillende gebieden;  We leren klokkijken en zijn nu heel erg druk met de hele en halve uren, maar ook met de kwartieren. Maar we zijn ook bezig met het aflezen van de kalender; hoe ziet de kalender eruit en hoe kan je zien op welke dag je jarig bent. Natuurlijk hebben we rond e Sinterklaas tijd goed in de gaten gehouden over hoeveel nachtjes de Sint op school zou komen. Zo zijn we druk bezig geweest met het leren van de tafels 10,2, en 5. En vorige week hebben we daar de tafel van 3 bijgeleerd.
We zijn ook heel druk met het rekenen met geld; hoeveel geld houden we over als we iets gaan kopen en welke briefjes en munten moeten we neerleggen als we naar de supermarkt gaan. We hebben het over plattegronden gehad en over bouwwerken. Met elkaar hebben we de bouwwerken nagebouwd om te zien hoe zo'n bouwwerk eruit ziet en hoe we dat precies moeten opschrijven.


Samen lekker lezen
Lezen vinden we heel leuk en belangrijk in groep 4 !! We mogen dan ook regelmatig even in ons leesboek lezen. De juffen hebben laatst weer heel veel leuke, leerzame en grappige boeken bij de bibliotheek gehaald. Het zijn allemaal verschillende boeken; stripboeken, prentenboeken, informatieve boeken en leesboeken. Al die mooie boeken in de klas maakt lezen extra leuk. Lees jij thuis ook wel eens een boekje ??
     
Verjaardag juf Ellen
In oktober is juffrouw Ellen weer een jaartje ouders geworden. Natuurlijk hebben we dit in de klas gevierd met een piepklein feestje....We hebben een grappig spelletje gedaan in de kring. En lekker gespeeld met Lego, Barbies, het tafelvoetbal spel en met magneten. De juf heeft ook nog getrakteerd en dat was een beetje een gekke traktatie......Er zat een nep-kakkerlak in het tasje !! Daar hebben we de mama's thuis flink mee laten schrikken ;)
     
     

Nationaal Schoolontbijt
Onze school heeft ook dit jaar weer meegedaan aan het Nationaal Schoolontbijt. Op die dag beginnen we de dag in de klas met een lekker en gezond ontbijtje; brood, melk, broodbeleg,  fruit, groente, thee. Het Nationaal Schoolontbijt is er om met elkaar te bespreken waarom het belangrijk is om in de ochtend te ontbijten. Een ontbijtje is een goede start van de dag....Met een volle buik kan je je beter concentreren, kan je beter opletten en kan je beter leren. Het is dus belangrijk dat je thuis iedere dag een ontbijtje eet !!
     
 

Schoentje zetten en knutselen
We kunnen heel hard rekenen, vloeiend en vlot lezen, netjes schrijven en lange zinnen maken. Maar wat we ook heel goed kunnen en ook heerlijk vinden, is knutselen !! Met elkaar maken we de mooiste werkjes die we graag even in de klas hangen. Zo kunnen we samen nog even genieten van al het mooi dat we hebben gemaakt !! Kijk maar eens naar onze Sinterklaas knutsels......
     
     

We mochten in de klas ook ons zelf gemaakte schoentjes zetten....altijd spannend; het is even afwachten wat erin komt !! Maar de volgende ochtend  kwamen we op school en stonden al onze schoentjes helemaal verspreid door de gang en de klas..... Wat was er nou weer gebeurd ?? De Rommel-Piet was geweest en had lekkere pepernoten en een schoen cadeautjes achtergelaten......Wat zijn wij een bofkonten !!
 

Sinterklaasfeest
   

Wat was dat nou ineens......De kinderen zagen vanuit het klaslokaal dat er allemaal sinterklaas cadeautjes in de bomen rond school hingen !!
       
 

Eindelijk was het zo ver....5 december; Sinterklaas komt bij ons op school !! Al dagen lang gonsde het door de klas....Nog 5 nachtjes slapen, nog 4 nachtjes slapen...En daar was hij dan !! De Sint kwam wel met 5 pieten aan op ons schoolplein !! In de klas hebben we gezellig spelletjes gedaan in afwachting van de Sint. We konden met lego spelen, memory doen, kwartetten en allerlei andere leuke dingen.
       

Eindelijk was de tijd daar....In afwachting kwam de Sint binnen in de klas. We hebben liedjes gezongen, gedichten voorgelezen, een toneelstukje gedaan. De Sint vond het super gezellig !! De Pieten liepen nog even een rondje met de grote zak pepernoten, iedereen kreeg een handje van Piet of Sint. En nadat Sinterklaas een grote zak cadeautjes achter had gelaten ging hij weer weg. Wat was het een feest. De kinderen waren super blij met de mooie cadeautjes en gingen met een blij gezicht naar huis !!
       
       
   

Vreedzame school
Tijdens de Vreedzame School lessen bespreken we allerlei situaties die er kunnen gebeuren op school. Grote en kleine conflictjes worden besproken en gaan we met elkaar uitspelen in den klein toneel stukje. Zo leren we dat we conflicten op 3 manieren op kunnen lossen; met de rode, gele en blauwe pet. De rode-pet-manier is een manier waarop er vaak ruzie ontstaat, de blauwe-petschool. Grote en kleine conflictjes worden besproken en gaan we met elkaar uitspelen in den klein toneel stukje. Zo leren we dat we conflicten op 3 manieren op kunnen lossen; met de rode, gele en blauwe pet. De rode-pet-manier is een manier waarop er vaak ruzie ontstaat, de blauwe-petmanier is een manier waarop je niet zo heel erg goed voor jezelf durft op te komen en je alles maar een beetje toelaat. Maar de gele-pet-manier is de manier zoals we graag willen zien in school.....Je bespreekt de probleempjes samen, je zoekt samen een oplossing en je leert ook "sorry" te zeggen tegen elkaar. Soms zal je ontdekken dat er sprake is van een misverstand. En via de "gele-pet-manier" proberen we zaken Vreedzaam op te lossen.

Kerstmis in de klas
       
 

De twee laatste weken van het schooljaar zag de klas er gezellig uit met de kerstboom in de klas. Natuurlijk hebben we deze gezellig met elkaar versierd....ballen in de boom en een piek op de top !!
   
   

Het Kerstdiner was een groot succes...Alle kinderen zagen er prachtig uit. En er waren grote schalen met allerlei heerlijke hapjes gemaakt....Lieve ouders, reuze bedankt voor het maken van al dat lekkers. Dank zij jullie was het een enorm geslaagd en lekker feest !!
     
 

Gelukkig Nieuwjaar
De Kerstvakantie is omgevlogen....Het nieuwe jaar is weer begonnen !! Juf Nelleke en juf Ellen willen alle kinderen en hun ouders en familie een heel leerzaam, gezellig, gezond en gelukkig 2018 toewensen !!
 

Juf Nelleke met zwangerschapsverlof
 

Eindelijk is het dan zo ver......Juf Nelleke gaat genieten van haar zwangerschapsverlof !! Wat heeft ze het knap gedaan; drie dagen in de week op haar fietsje naar school om gezellig in groep 4A les te geven !! Nu is het tijd voor haar om nog even te genieten van een paar weekjes  "rust" voordat de kleine baby komt. We hebben juf Nelleke enorm verrast; we hebben een mooie ooievaars slinger gemaakt, we hebben onze namen gezet op twee rompertjes en we hebben een boek met hele mooie woorden voor haar gemaakt. De laatste dag was echt een feestje met slingers in de klas. En Tim en Lois kwamen een heerlijke traktatie brengen; zelf gebakken wafels met slagroom en blauwe muisjes erop. Dag juf Nelleke, we kunnen niet wachten totdat jullie baby er is. Tot die tijd: geniet  nog even van je verlof !!
 
   

Stemmen voor de Kinderraad
Wail, Abdelila, Maravilha en Sara uit groep 7 hielden een eigen campagne om zo te laten zien en horen waarom zij gekozen wilden worden voor de Kinderraad. De kandidaten zijn de klassen rond geweest om te vertellen waarom de kinderen op hem/haar moesten stemmen. Het was allemaal heel officieel. Want de kinderen uit groep 4 moesten allemaal hun "identiteitsbewijs" laten zien voordat ze ook echt hun stem mochten uitbrengen.
     
Woensdag 31 januari hebben de kinderen van de groepen 3 t/m 8 kunnen stemmen op de twee kinderen, waarvan men vindt dat zij het best onze school kunnen presenteren tijdens de vergaderingen van de Kinderraad. Na een spannende stemmingsronde hebben Sara en Wail de meeste stemmen gekregen. Sara en Wail, proficiat en op naar de Kinderraad !! Jullie willen graag aandacht besteden aan; veiligheid om de school (een zebrapad), moestuintjes voor de kinderen  van de Joannes XXIII, op bezoek gaan bij eenzame ouderen in de wijk en een schone, opgeruimde wijk Overvecht. Heel veel succes met al deze mooie plannen !!

Juf Judith met haar baby op bezoek
 
       
Onze juffrouw Judith en haar man Ramez zijn de trotse papa en mama geworden van een jongetje met de mooie naam Rayan !! Samen met hun dochtertje Mira kwamen ze met z'n vieren bij ons in de klas. Wat is Mira een lief meisje, die heerlijk in de klas stond te tekenen. En wat is Rayan een lieve baby, die heel zoet bij zijn papa op schoot lag. Het was wel een beetje grappig.....Want in onze groep 4A zit ook een Rayan. Grote Rayan en baby Rayan wilden samen met papa Ramez even op de foto. Veel geluk met jullie prachtige kinderen lieve juf Judith en Ramez !!

14 februari - Valentijnsdag
Vandaag hebben we een werkje geknutseld en hele lieve woorden geschreven voor alle lieve mama's, papa's, opa's en oma's in ons leven !! Soms verdienen zij het om even een extra knuffel en een extra mooi werkje te krijgen. De papa's en mama's waren blij verrast !! De kinderen uit groep 4A werden ook een beetje verrast.....Zij kregen van juf Ellen iets lekkers omdat zij de kinderen in de klas ook ontzettend lief vindt !!
 
     
   

Presentatie Muziekroute
Vele ouders en alle kinderen zaten weer klaar voor de presentatie van de Muziek Route over het Thema ROBOT. De kinderen van groep 5 lieten de hun muziekinstrumenten klinken en de kinderen uit groep 4A zaten stiekem al een beetje te kijken wat ze volgend jaar zouden kiezen: de trom, de klarinet, de cello of misschien toch de viool ?? Dank aan alle ouders die kwamen kijken en aan alle muzikanten voor de muzikale voorstelling.

Diploma A
Een aantal kinderen kwam op maandagochtend super trots binnenwandelen met hun zwemdiploma. In het weekend mochten ze afzwemmen en ondanks alle kriebels in de buik, is het iedereen gelukt: GESLAAGD VOOR ZWEMDIPLOMA A ........JIPPIE !!!!!!
Wat een blije gezichten, wat een knappe prestatie. Daar moest natuurlijk voor gezongen worden. Ga zo door knappe kinderen: Op naar zwemdiploma B !!

Verlengde schooldag circus
Afgelopen dinsdag hebben de kinderen een voorproefje gehad op de verlengde schooldag circus.
De kinderen mochten jongleren met doekjes. Ook mochten ze op een touw lopen, bordjes omhoog houden, jongleren met balletjes en allerlei oefeningen met ringen doen. De kinderen vonden het erg leuk om te doen!

 
   

Voorsteling : Slimme Rik en het fruitlaatgas
We zijn afgelopen week naar de Stafanus geweest. Hier hebben we gekeken naar de voorstelling van Slimme Rik en het fruitlaatgas. Twee mannen vertelden het verhaal van Rik. Hij kwam via een trap en een glijbaan terecht in een ruimte waar robots leefden. Ze leefden van het fruitlaatgas wat een robot maakt. Dit maakte de robot van de vieze stinklucht van boven de grond. Ook was er een oma die van alles kon maken en maakte het brommertje van de oma van Rik. De twee mannen maakten samen met de kinderen muziek en de kinderen mochten meezingen tijdens de liedjes. Het was erg leuk!
 

Natuursportdag

De kinderen van groep 4a zijn samen met groep 6 op pad geweest naar het Ruigenhoek polder gebied. En wat mochten ze daar leuke dingen doen. De ene helft van de groep heeft echt vuur gemaakt. Ze mochten houtstukjes maken en het vuur zelf aanmaken. Ook zijn het groepjes gelukt om op het vuur popcorn te maken. Hoe ze dat hebben gedaan? Vraag het uw kind. Uw kind kan het u heel goed vertellen. Ook is er een groep aan de slag gegaan om een hut te maken. Ze mochten stokken zoeken en zelfs ook een eigen speer maken. De kinderen hebben enorm genoten van deze dag!

     
 

Welkom Mael
Op 03-03-2018 is de zoon van juffrouw Nelleke geboren. We zijn allemaal heel erg blij dat het goed gaat met de baby, met juffrouw Nelleke en met papa Tim en grote zus Lois. We wensen jullie heel veel geluk toe met z’n viertjes !!

Schrijven in je eigen taal
Een aantal kinderen kan in een andere taal schrijven dan in het Nederlands…..Deze kinderen wilden dat graag even aan ons laten zien. Knap hoor !!

       


Slakken op bezoek
Danique uit onze klas heeft thuis een aantal reuzen slakken en die wilde ze dolgraag meenemen naar de klas. Nou houdt juf Ellen van allerlei diertjes; spinnen, regenwormen, vogels en nog veel meer. Maar reuzenslakken vonden juf Ellen en de kinderen in groep 4 toch een beetje griezelig. Danique kon er ontzettend veel over vertellen en daardoor vonden de kinderen en juf Ellen het heel leuk en helemaal niet meer eng. Dank je wel Danique, we hebben heel veel van je geleerd en we vonden het heel leuk dat je reuzenslakken bij ons op visite kwamen !!

   
   
   

Presentatie Lezen
In de koffie kamer heeft juf Ellen een mooie presentatie gegeven over het onderwerp “LEZEN” !! Er waren veel ouders die kwamen

luisteren naar het verhaal. We hebben met elkaar besproken waarom het belangrijk is dat kinderen boekjes lezen. En wist jij ook dat het helemaal goed is als je een stripboek, kookboek of prentenboek leest. Het allerbelangrijkste is dat je leest want als je vloeiend en vlot kunt lezen zal je daar veel gemak van ondervinden in je verdere leven !!

Heerlijk knutselen
Iedere week probeert juffrouw Ellen een knutsel opdracht te verzinnen bij het seizoen of bij de actualiteit van het moment. Dit keer hebben we een mooie techniek geoefend met inkt. We hebben prachtige kersenbloesem takken gemaakt. In Japan staan de kersenbloesem bomen op het moment in bloei en daar hebben we met elkaar over gepraat en gewerkt.

Meten is Rekenen
Tafels leren, plus en min-sommen, rekenen met geld, maar ook meten. En wat is er dan leuker om te leren meten als je ook zelf lekker alles mag opmeten; je voeten, je handen, je lengte. Met meetlinten mogen de kinderen zelf aan de slag gaan; dat vinden de kinderen heel erg leuk en daar leren ze heel veel van.

     
     

Picknicken
Als het lekker weer is en het is in de klas lekker warm, dan gaan we regelmatig lekker picknicken op het gras voor onze school. Heerlijk even buiten eten en in de frisse buitenlucht zitten zorgt ervoor dat we weer met fris hoofd kunnen leren en lezen in groep 4 !!

     
     

Vaderdag en moederdag
Heel hard hebben we gewerkt aan mooie cadeautjes voor Moederdag en Vaderdag…..zelf geschreven lieve woorden en versjes, mooie tekeningen. Maar de moeders werden bovenal verwend met een prachtig mooie ketting vol glinsterende “diamanten” en de vaders kregen een prachtige zakdoek met vrolijke tekeningen. Natuurlijk waren de papa’s en mama’s daar heel blij mee !!

Laatste les van juf Anne van de Muziekroute
Juf Anne heeft ons het afgelopen jaar heel veel mooie liedjes geleerd. Zij heeft ons geholpen met het voorbereiden van twee presentaties. Samen hebben we ritmes geklapt en bewegingen bedacht bij onze liedjes. Soms kregen we hele bijzondere muziek instrumenten in onze handen om muziek mee te maken; schud-eieren, boom-hackers en kleine eetstokjes. Juf Anne, reuze bedankt voor dit muzikale jaar. We hebben ervan genoten !! Natuurlijk hadden we een leuk cadeautje om haar te bedanken voor het fijne muzikale jaar !!

 

Juf Nelleke op Kraamviste
Wat was het een feestje om juf Nelleke, samen met Tim, Lois en de kleine baby Mael te zien in de klas. De baby is een lief jongetje dat heel stil in de armen van juf Nelleke lag te kijken. Hij slaapt, eet en drinkt heel goed. Lois had nog lekkere chocolaatjes en een speelbal voor alle kinderen meegebracht….Dank jullie wel voor de cadeautjes en wat fijn dat jullie even bij ons in de klas waren juf Nelleke.

     
   


Zwemdiploma’s in groep 4
In groep 4 halen er heel veel kinderen hun zwemdiploma en dat vinden we natuurlijk ontzettend knap !! Samen even op de foto met je klasgenoten en natuurlijk een groot applaus. Knap gedaan kinderen….Op naar je volgende zwemdiploma zwemdiploma!!!!

 

Snappet
Vandaag hebben we voorde aller eerste keer gerekend op een tablet in de klas. Dat is voor de kinderen en de juf heel erg leuk en spannend !! Meeste Jeroen is heel erg druk geweest om voor iedereen een eigen tablet te installeren en op deze tablet gaan we nu de rekensommen maken. We zijn op school aan het onderzoeken of we dit een goede en fijne manier vinden van rekenen. De kinderen vinden het in ieder geval heel erg leuk !!

     

Groepswerk
Iedere week maken we in de klas een mooi knutselwerk. Dit keer hebben we over Kastelen omdat er dit weekend in Engeland een trouwerij was. Groepswerk is een stuk lastiger dan zelfs iets maken; je moet overleggen, samenwerken en probleempjes oplossen. Maar gelukkig is het ons gelukt om prachtig werkjes te maken !!

       

Welkom Gabriel
Op 31 mei kregen we een niuewe jongen in de klas….Gabriel !! We wensen je een hele fijne, leerzame en gezellige tijd toe in onze klas en bij ons op de Joannes XXIII school !! Gabriel heeft nog geluk ook, want in de klas zijn we net begonnen met Snappet (reken les op de tablet) en hij heeft gelijk op zijn eigen Snappet zitten rekenen !!

     
     


Samen lezen
In de klas proberen we veel en vaak te lezen. Want doordat je veel en vaak leest, gaat lezen steeds een stukje beter !! Als je thuis ook iederen dage even 15 minuten leest, heb je daar al heel veel profijt van !!

   

Dansles van LMIPA !!

     
     

In de klas kregen we een geweldige verrassing……Twee dans docentes van de Lucia Martha Dans Academie kwamen een workshop Dans geven !! Lucia Marthas kennen we als mevrouw die alle dansjes voor “kinderen voor kinderen” maakt….Dus dat vonden wij heel bijzonder !! Eerst gingen we het lied en de dans instuderen in de klas. Vervolgens mochten we optreden in de grote gymzaal. De juffen kwam in de klas nog kijken naar een optreden van de meisjes uit onze klas. En de juffen werden verwend met een prachtig cadeau; een zelf gemaakte mooie ketting !! HET WAS EEN SUPER DAG !!

     
   


Suikerfeest
In de klas hadden we allemaal lekkere hapjes. Samen met de kinderen en wat moeders hebben we gezellig wat gegeten en gedronken om einde van de maand De Ramadan te vieren met elkaar. Dat was een gezellig en vooral lekker samenzijn zijn. Dank aan alle kinderen en ouders die een lekker hapje hadden meegenomen.

     

Dag groep 4
De rapporten zijn geschreven, de plakboeken met werkjes staan klaar, de schriften mogen mee naar huis……Het schooljaar 2017-2018 is voorbij !! Juf Nelleke, juf Judith en juf Ellen hebben genoten van

alle leerzame, sportieve, muzikale, bijzondere en gezellige momenten in groep 4. Nu is het tijd om een aantal kinderen uit te zwaaien naar groep 5, en een aantal kinderen opnieuw te begroeten in groep 4 !! We wensen alle kinderen veel geluk en plezier toe op de weg die ze mogen gaan…..Maak er iets moois van en denk nog eens terug aan groep 4 !!

We wensen iedereen een zonnig en ontspannen vakantie toe. Rust lekker uit, speel in de zon, koel heerlijk af in het water en beleef fijne momenten samen met je vader, moeder, broertjes en zusjes !! Tot over 6 weken……

Veel liefs,

Juf Judith en juf Ellen – Schooljaar 2017/2018 -Groep 4 – Basisschool Joannes XXIII school.