Dit zijn de sterren van de Olifantengroep!!!!!!!!!!
 
 
Dit zijn de sterren van de olifantenklas:
Nassim, Aya, Fatine, Yunus, Intissar, Saife, Yasser, Hafsa, Luay, Dilan, Eliya, Yoesef, Mohammed, Gideon, Diyana, Nadine, Adam, Ouassim, Isra en Sami


Thema welkom:
De eerste schooldag! Na een zomervakantie van 6 weken zijn we weer begonnen, joepie! Daar komen we ťťn voor ťťn weer de klas binnen. Om te wennen aan de klas, de afspraken, de juf en aan elkaar zijn we begonnen met het thema Welkom!
 
Een dag in de olifantenklas:

De kring
Als we binnen komen groet de juf iedereen persoonlijk en dan zingen we een liedje: goedemorgen allemaal hebben jullie lekker geslapen, goedemorgen allemaal wat fijn dat jullie er zijn.

De dag van vandaag
 In de kring kijken we altijd welke dag het is. Hier kennen wij ook een liedje bij : Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag Dit zijn de dagen van de week, doe maar mee als je het weet. Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag Wie weet welke dag het is vandaag? We oefenen welke kleur dag het is en ook of we een lange of korte dag naar school gaan. En we kijken welke dag het gisteren was en welke dag het morgen wordt.

De datum
Ook kijken we iedere dag naar de datum. De eerste schooldag was maandag 21 augustus 2017. We klappen het woordje maandag in stukjes, we tellen tot 21 en stampen de woordstukjes van augustus. Ook kijken we naar het seizoen en het is dus zomer.

Dagritmekaarten
De helper vertelt iedere dag wat we gaan doen. Dit is te zien op de kaarten die aan de lijn hangen. Dit noemen wij de dagritmekaarten. Als er 3 klokjes hangen gaan we een lange dag naar school: start schooldag 8.15 uur, begin middag 12.00 uur en einde schooldag 14.20 uur. Bij 2 klokjes is het een korte dag tot 12.00 uur.

Activiteiten in de kring
Wie er altijd in de kring zit is Ko. Ko is onze pop en samen met hem leren wij spelenderwijs tellen, woordjes, letters en nog veel meer.
 
 
Zelfstandig werken
Tijdens het zelfstandig werken maken we gebruik van de time-timer. Als de juf de bloemenketting omdoet, dan helpt ze een groepje en kunnen we haar niet storen. We maken ons werkje en ruimen zelf de spullen op.  Wat gaat dit al goed zeg!

Spelen
Als we gaan spelen mogen we op het kiesbord een hoek kiezen. Hier hangen we dan ons eigen kiesbordkaartje op. We leren samen te spelen en samen te delen. En na het spelen moeten natuurlijk ook weer opruimen. We kijken naar de foto's en weten dan waar we de spullen moeten opruimen. Alles terug op de juiste plek, wat wordt het netjes!
 
Toiletbezoek
Als we een hele dag op school zitten moeten we natuurlijk ook naar de wc. Als we naar de wc gaan, hoe doen we dit dan? Eerst de ketting pakken, ketting omdoen, gaan plassen, wc papier pakken en afvegen, doortrekken en handen wassen. We doen heel erg ons best!
 

Buiten spelen
Buiten spelen is ook erg leuk, want we hebben veel om mee te spelen. We kunnen klimmen, glijden fietsen, steppen, schommelen, stoepkrijten, in de zandbak spelen, lekker rennen, voetballen en nog veel meer op ons mooie schoolplein. Als we naar binnen toe gaan zingen we het liedje: Eerst de handen klap, klap, klap Dan de voeten stamp, stamp, stamp Hoog je handen allebei en nu netjes in je zij. Even op je tenen staan, dan de knieŽn buigen gaan Met je handen rombombom en nu draaien wij ons om. Maar als wij zo blijven staan, kijk je tegen ons rugje aan. KIJK! Daar zijn we weer: piep piep En nu buigen wij heel diep.

Eten en drinken
Van al het werken en spelen krijgen we natuurlijk honger en dorst. Om 10 uur eten we fruit en drinken we water. Hierbij zingen we ook een liedje: Smakelijk eten hip, hap, hop Pak je fruit en eet het op. Smikkel smakkel lekker stop het in je mond Smikkel smakkel lekker eten is gezond. Smakelijk drinken slik, slak, slok Pak je beker of een mok Smikkel smakkel lekker stop het in je mond Smikkel smakkel lekker drinken is gezond.
 
Logo 3000
Elke dag leren wij nieuwe woorden die in de klas op worden gehangen.  De juf vertelt tijdens het eten een verhaal over de nieuwe woorden. Later oefenen we de woorden zelf door spelletjes te doen. U kunt met uw telefoon een foto komen maken van de woorden in de klas om ze thuis te herhalen.

Begrijpend luisteren
Na het fruit eten leest de juf een boek voor. Van boekjes voorlezen leren we erg veel. Het is daarom belangrijk dat papa en mama ons ook elke dag een boek voorlezen. We kijken in de klas naar de voorkant, achterkant en de zijkant van het boek. Wij horen de titel, kijken naar het plaatje op de voorkant en voorspellen waar het boek over zal gaan. De juf vertelt wat het doel is van dit boek en wat we na het lezen geleerd zullen hebben. Na het lezen oefenen we met vragen: Over wie gaat het boek/waar zijn ze in het boek/ wat gebeurt er in het boek?

Lunchen
Op de lange dagen lunchen we op school. Voor we beginnen met eten zingen we een liedje: Smakelijk eten smakelijk drinken hap hap hap, slok slok slok Dat zal lekker smaken, dat zal lekker smaken Eet maar op, drink maar op. Eet en drink smakelijk allemaal!
     
Spelinloop
Op dinsdag en donderdag is er spelinloop van 8.15 tot 8.30 uur. Het is heel gezellig met de  papa's en mama's die met ons spelletjes komen spelen. Hier zijn we blij mee, want het is erg leuk en hier leren we veel van. Ook vertelt de juf hier regelmatig hoe er thuis geoefend kan worden.

Gymmen
Op de dinsdag en donderdag gaan we met de juf gymmen. Op dinsdag doen we spelletjes in de speelzaal en op donderdag gaan we lekker klimmen en klauteren. Onze gymschoenen staan in onze lockers, zodat we de ze altijd kunnen pakken wanneer we ze nodig hebben. Soms regent het buiten en dan is het fijn dat we de speelzaal in kunnen.
     
School-tv Koekeloere
Iedere week kijken we op maandag een filmpje van schooltv. We kijken dan naar Koekeloere. Dit programma gaat over een mol en een pier. Moffel en piertje zijn net als ons nieuwsgierig naar de wereld om ons heen. Elke week trekken ze de wijde wereld in om antwoord te vinden op al hun vragen. We kijken filmpjes die aansluiten bij onze thema's.  Hier kunnen wij dus erg veel van leren!

Joannes XXIII De vreedzame school
In de klas vinden we het erg belangrijk dat het gezellig is en blijft! Onze school is een vreedzame school. We geven elkaar opstekers en oefenen dit met de opstekerketting. Samen met aap en tijger doen we allemaal spelletjes om te leren hoe we het met z'n allen fijn houden in de olifantengroep!
   
Rekenles
Elke dag hebben we 20 minuten per dag een echte rekenles. Wij oefenen de telrij met de teltijger, de cijfersymbolen, de rekenbegrippen en veel meer.
   
Elmer de lapjesolifanten heeft ons een brief gestuurd. Hij heeft een probleem, want hij is al zijn kleuren kwijt! Wij kunnen er voor zorgen dat Elmer zijn kleuren weer terug krijgt, door iedere dag een kleur te leren. We trekken de kleren aan en nemen spullen mee in de kleur die we leren. Elmer wordt iedere dag blijer!
     
Fonemisch bewustzijn
Elk dagdeel hebben we een les fonemisch bewustzijn in de klas. De jongste kinderen leren: lettergrepen klappen, rijmen, luisterspelletjes. De oudste kinderen leren: letters, de letters van een woord hakken, begin-midden- en eindklank benoemen, letters plakken tot een woord en tellen de woorden in een zin.

Letter van de week en het letterfeestje
Elke twee weken leren we een nieuwe letter. En op woensdag hebben we dan een letterfeestje voor de nieuwe letter. De eerste letter die we hebben geleerd is de K van Ko.  Op maandag bedenken we woorden die met de letter K beginnen. We leggen spullen op de lettertafel neer en knutselen de letter. Op het letterfeest nemen we onze knuffel mee, we kleuren Ko en maken we een k van klei. Na twee weken hebben we de letter zo goed geleerd dat we hem groen mogen toveren! Hokus, sprokus, pilatus, pas ik wou dat de letter K groen was POEF! En ja hoor de eerste letter die weer geleerd hebben is groen!
   
 

Schrijfles
Op vrijdag hebben de kinderen in een motoriekles. Nu zijn we bezig met schrijfdans. Op muziek maken we met vetkrijt een mooie tekening op grote vellen papier, wat goed is voor de motoriek ontwikkeling. Na de herfstvakantie leren we ook de goede schrijfhouding en pengreep met een liedje. We maken schrijfpatronen en doen oefeningen met onze pols en vingers.
     
Maatjes
Vanaf het moment dat een kind in de olifantenklas komt krijgt hij/zij een maatje. We willen dat alle kinderen het leuk en gezellig vinden in de olifantenklas. We helpen elkaar en lopen samen in de rij.

Afscheid
Na een leuke en gezellige dag is het altijd weer tijd om naar huis te gaan en dan nemen we afscheid van de juf. We zingen dan een liedje:
dag dag allemaal
dag dag allemaal
het spelen is alweer voorbij
dag dag allemaal
tot de volgende keer
morgen zien we elkaar wel weer.
De papa's en mama's halen ons op in de klas en dan geven we juf Diana een "high five". 

Wat hebben we al een gezellige groep. Dat wordt een leuk jaar in de Olifantenklas! Tot het volgende olifantennieuws.


Thema "Bij mij thuis"
Joepieeeeee Ko ieder weekend bij iemand logeren. Niet bij iedereen is het thuis hetzelfde. We lezen iedere maandag het dagboek van Ko. Dit thema leren we over de families van de kinderen en over verschillende huizen.
 
Nu we een week bij elkaar in de klas zitten is het tijd om meer te vertellen over onszelf en te leren over elkaar. We nemen familiefoto's mee, we tekenen onszelf en ons gezin, we maken een familiestamboom en leren hoe onze families er uit zien en wie er bij ons thuis wonen.
 
Ko die mag iedere vrijdag met iemand mee naar huis. Hij blijft dan het hele weekend logeren. Op maandag lezen we dan in het dagboekje wat hij voor leuke dingen heeft gedaan en we kijken naar de mooie gemaakte tekening en de foto's. Ko is al bij Gideon en Aya geweest en nu bij Nassim. Nassim had een mooie tent gemaakt voor Ko. Ko miste de tent en zou ook graag een mooi huis willen.
     
Met elkaar hebben we als Bob de Bouwer een huis van blokken voor Ko gemaakt. We hebben van tevoren gemeten hoe breed het huis kon worden, want we willen het huis naar het leerplein verplaatsen. Met stroken op de grond wisten we het precies! Om de beurt gaven we de helm door en iedereen plaatste steeds 2 blokken, waardoor de muur van het huis steeds hoger en ook steviger werd.  Saife heeft ervoor gezorgd dat het huis een puntdak kreeg, Mohammed pakte als klusjesman zijn gereedschap en maakte de muur waterpas, Yoesef heeft nog getimmerd, Diyana maakte een schilderij voor in het huis van Ko, Nassim maakte een huisnummer en Intissar het naambordje van Ko. Wat is Ko blij met zijn huis!
     
     
Maar Aap en Tijger van de Vreedzame school vonden dat huis zo mooi, dat ze ook wel graag een eigen huis wilden. In de kring hebben we stap voor stap een huis van Lego Duplo gemaakt. We hebben geleerd dat je bij de vloer begint, dan de muur, het plafond, de muren en het dak maakt. We hebben de kamers ingedeeld en ingericht met meubels en de tuin gemaakt met bloemen en een speelgedeelte. Wat kunnen wij dit goed zeg!
   
 
 
Lettermuur
"Hokus Sprokus pilatus pas ik wou dat de letter H nu groen was !". We hebben de letter H van huis geleerd. Van de H hebben we een huis en een hondenhok met een hond geknutseld. Zo die letter vergeten we niet meer.
 
Afsluiting
Als afsluiting van dit thema hebben we de mama's en papa's uitgenodigd voor een picknick in de speelzaal. De ouders hebben lekkere hapjes meegenomen en uitgedeeld. In de klas hebben we het fruit versierd. We hebben piraten en Minions van bananen gemaakt en Ninja turtles van appels. Dat was lekker en gezellig! De eerste 4 weken van het jaar zitten er al weer op, op naar het volgende thema!
       
     

Schoolreisje 21 september
 
Al vanaf de eerste schooldag hebben we het erover gehad. Wanneer gaan we op schoolreisje juf en waar gaan we naartoe? We hebben in de klas gekeken naar een filmpje van de Lineaushof en we hebben de plattegrond bekeken van het park. Na alle nachtjes afgeteld te hebben in de klas was het vandaag eindelijk zover! Het is vandaag donderdag 21 september en we gaan op SCHOOLREISJEEE jeeej!!! Daar kwamen we 1 voor 1 de klas binnen met onze rugtassen op onze ruggen. We hebben een sticker opgeplakt met onze naam en zo konden we gelijk goed zien in welke dierengroep we zaten. Twee aan twee liepen we naar de bus. In de bus hebben we de gordels vastgemaakt en waren we er helemaal klaar voor! De bus gaat vertrekken! Dag mama's, dag papa's tot vanmiddag! Dag kinderen van de groepen 5 t/m 8, tot vanmiddag!
   
   
In de bus was het erg gezellig. We hebben een filmpje gekeken en konden niet wachten tot we er waren. "We zijn er bijna, we zijn er bijna. Maar nog niet he-le-maal!". We konden niet wachten om te beginnen...We hebben eerst even gegeten gedronken en geplast en hierna konden we echt lekker gaan spelen!
We hebben op trampolines gesprongen, gefietst langs het politiebureau, we zijn op matjes van de hoge glijbaan geweest en we hebben gespeeld in de speeltuin.
   
   

 Om 12 uur hebben we lekker patatjes gegeten mmhh. En toen hadden we gelukkig nog heel veel tijd om te spelen! We hebben gespeeld op het springkussen, we klommen over het water, we hebben met Bennie Konijn gedanst en geknuffeld en we zijn in de botsauto's geweest. Wauw we konden er geen genoeg van krijgen! Wat ging de tijd snel! We vonden het super leuk! En als verrassing kregen we nog een lekker perenijsje.
     

De buschauffeur stond ons al op te wachten. Dag Lineaushof, het was super leuk en wie weet... tot de volgende keer! In de bus hebben we de juf verteld wat we het aller-leukste vonden die dag. Bij de school stonden al heel veel papa's en mama's te wachten. Hť, maar wat is dat nou? Waar zijn alle kinderen? Juf Diana vertelde aan alle ouders dat de kinderen graag in het park wilden blijven spelen. De papa's en mama's schrokken, maar toen... 3-2-1 sprongen we allemaal tevoorschijn GEFOPT! Lieve olifantjes, wat waren jullie lief en gezellig vandaan. Het was een dag om nooit te vergeten. En lieve papa's van Gideon en Luay en mama van Dilan, super bedankt voor het meegaan, het was heel leuk! Nu lekker uitrusten thuis en dan zien we elkaar morgen weer. Dan maken we een tekening van het schoolreisjeJ
     
   

Judoles
Jeej, wat een verrassing! Vandaag krijgen we een judo-les van meeste Tim. In de klas mochten we een echt judo pak aantrekken. Tijdens de warming-up hebben we verschillende dieren nagedaan. We hebben geleerd hoe je elkaar begroet en hoe je netjes met elkaar omgaat. Ook hebben we geleerd om samen te werken als groep. We hebben een grote rots met elkaar weggesleept. En we hebben geoefend om weer vrij te komen als iemand bovenop je gaat liggen. We roofden van elkaar de bal weg, speelden tikkertje en als laatste deden we een echte judo-oefening waar we elkaar op de rug mochten duwen. Dankjewel voor de leuke en leerzame les meester Tim. De kinderen die het leuk vonden, kunnen naar de judo-club gaan om elke week judolessen te krijgen.
   
   
 

Thema "Lezen kun je overal!"
Wat is het fijn om te lezen en wat leer je daar toch veel van! Iedereen neemt zijn lievelingsboek mee naar school. Dit thema stond iedere week een ander boek centraal.
De gruffalo
Wat is dat nou op de grond? Zijn dat voetsporen? Het lijken wel monstersporen! Er ligt een brief bij... Als we de sporen volgen, krijgen we verschillende opdrachten. Door alle opdrachten uit te voeren, verdienen we puzzelstukjes. Als we alle puzzelstukjes verzameld hebben, dan maken we de puzzel en zien dat de sporen zijn van de.........GRUFFALO! We hebben een verteltafel in de klas en spelen het verhaal na. Ook knutselen we de gruffalo en spelen in de themahoek.
Maximonsters
Na een week zijn er ineens voetsporen bijgekomen. Het zijn de sporen van de Maximonsters. In de klas zijn er allemaal Maximonsters verstopt. Als we ze gevonden hebben, brengen we ze weer terug naar het Maximonster eiland! Hier kunnen ze fijn spelen. We bedenken zelf een eigen monster en tekenen die met vetkrijt. Na een week vertrekken de maximonsters met de zeilboot naar het vlindereiland.
   
Stap maar op mijn bezemsteel
Verschillende heksensporen leiden naar de speelzaal. We kijken naar het schimmenspel van de heks waar de Kinderboekenweek wordt geopend!
     
Kinderboekenweek 2017 "Gruwelijk eng!"
Op woensdag 4 oktober hebben we de Kinderboekenweek geopend in de speelzaal. Dit jaar is het thema: "Gruwelijk eng!". Dit thema sluit goed aan op ons thema: "Lezen kun je overal!" . Alle kinderen komen de griezelig versierde school binnen! De meesters en juffen zijn net als ons ook verkleed!
Op het podium is een wit doek te zien.  Een griezelige meneer leest het boek voor: "Stap maar op mijn bezemsteel!" . En wie komt daar aanvliegen achter het doek? Het is de HEKS! Met alle kinderen dansen we mee op het liedje van Kinderen voor kinderen "Gruwelijk eng!". De Kinderboekenweek is geopend!
De hele week doen wij activiteiten rond om de Kinderboekenweek. We vouwen heksen en maken de klas griezelig. Het huisje van Ko wordt nu een griezelhuis. Tijdens spelinloop lezen onze papa's en mama's een boek voor. Ook komen de kinderen van de groepen 7 en 8 voorlezen. Zij hebben goed geoefend en stellen ons vragen over het verhaal.
     
   
 

Letterfeestje van de letter M
Voor het letterfeestje hebben we veel spullen meegenomen die beginnen met de letter M: monsters, minions, minnie mouse & mickey mouse, maskers, motoren en nog veel meer! We knutselen monsters en toveren de letter M weer groen. Weer een letter erbij geleerd:)
 
 
Afsluiting Kinderboekenweek
Als afsluiting van de Kinderboekenweek hebben we een circuit gedaan. In iedere klas was er iets anders te doen. Een griezelige gymles van meester Cas, bingo, een griezelverhaal, griezel spelletjes en een griezelfilmpje met griezelsnoepjes mmh!
De laatste schooldag voor de vakantie hadden we speelgoeddag. Iedereen mocht speelgoed van thuis meenemen. Ook kwam meester Ronald langs met een prijs. Wie zou de mooiste tekening gemaakt hebben en de gouden griffel winnen....en dat is IEDEREEN!!! Meester Ronald kon niet kiezen en vond dat iedereen de prijs verdiend had. Fijne herfstvakantie en tot over een week!
 

 Thema herfst
Herfst, herfst, herfst is weer gekomen
Daar komt de wind, hij waait door alle bomen
De blaadjes die gaan vallen, de takken worden kaal.
We trekken onze jassen aan.. a-lle-maal!
   
 

En daar staat het dan.. het heksenhuisje van Hennie de heks. Er ligt een brief bij van Hennie de heks! Er staat in dat ze bijna jarig is en al haar vriendjes wil uitnodigen van het herfstbos. Kabouter plop, Kwebbel, de spin, de heksenvriendinnetjes. Iedereen moet een uitnodiging krijgen voor het feest. En de olifantjes willen natuurlijk graag meehelpen met voorbereiden. Ze maken de uitnodigingen, ze versieren het huisje met slinger, ze maken heksensoep en toverdrankjes en dan kan het feest echt beginnen!
   
   
We hebben een mindmap gemaakt in de klas. In de eerste week leren we over het weer in de herfst herfstkleding. De tweede week leren we over de natuur, de bomen en de noten. We zien zelfs paddenstoelen op ons schoolplein! In de derde week leren we elke dag over een ander herfstdier. De spin, de eekhoorn, de vleermuis, de egel en de slak.
   
   

Letterfeestje.
Tijdens het thema hebben we de letter H van Herfst geleerd. We hebben het boek van Hennie de Heks gelezen en de letter H hebben we natuurlijk weer groen getoverd! Ook hebben we een brief op de post gedaan voor Hennie de Heks
   
   

Afsluiting thema herfst
Nadat Hennie de heks veel heeft kunnen genieten van de heksensoepjes en toverdrankjes heeft ze een brief gestuurd naar de kinderen in de olifantenklas: "Lieve olifantjes, dankjewel dat jullie mijn verjaardagsfeestje hebben gevierd. Jullie hebben lekkere toverdrankjes en heksensoepjes gemaakt voor al mijn vriendjes en vriendinnetjes in het herfstbos. Het wordt voor mij nu te koud in het bos nu de winter er bijna aan komt. De eekhoorns zijn al begonnen om hun winterholletje klaar te maken en de vogels zijn al begonnen met de grote vogeltrek. En dat lijkt mij ook wel een goed idee. Ik heb mijn koffer gepakt en ik ga naar een lekker warm land. Heel veel plezier met Sinterklaas! Ik heb voor jullie een mooie stoomboot getoverd. Tot de volgende keer, Xxx van Hennie de Heks.
   
 

Nationaal Schoolontbijt 2017!
Een auto rijdt niet zonder benzine en een telefoon werkt niet met een lege batterij. Dat vinden we heel gewoon. Maar zelf haasten we ons vaak zonder ontbijt de deur uit. Terwijl je lichaam echt een ontbijtje nodig heeft om met energie aan de dag te beginnen. Het ontbijt geeft je 10 tot 15% van de energie en voedingsstoffen die je dagelijks nodig hebt. Vooral energie uit koolhydraten zoals in brood is belangrijk om op te starten. Die heb je nodig om te leren, te werken te sporten en te spelen! Om hier aandacht aan te geven ontbijten we vandaag met z'n allen school! We smeren onze eigen boterham, want ontbijten is gezond. Mmm smakelijk eten iedereen!
     
   
 

Sinterklaas
   

Joepieeeee Sinterklaas is weer in Nederland. Na een week sinterklaasjournaal gekeken te hebben en de nachtjes af te tellen is het nu eindelijk zo ver. De klas is weer helemaal omgetoverd door Hennie de Heks. We hebben nu een stoomboot en een pietenbakkerij. We kunnen ons verkleden als Sint en piet en met de stoomboot varen we naar Nederland. We kijken goed of de kinderen liggen te slapen in de huishoek, we halen de verlanglijstjes op die de kinderen hebben gemaakt en in hun schoen hebben gestopt. . . De pieten in de boot zorgen ervoor dat alle cadeautjes worden ingepakt en Sinterklaas schrijft de namen van de kinderen in het grote boek.
In de nacht als de maan te zien is en de kinderen een liedje hebben gezongen stoppen we de cadeautjes in de schoorsteen, veel plezier ermee! Ook maken we in de pietenbakkerij lekkere pepernoten, chocoladeletters, marsepein en banketletters mmmhh...dat wordt smullen!
 

Rommel in de klas
Goedemorgen allemaal. Dat is gek, de deuren van de klas zitten op slot! Er ligt een brief onder de deur waarop staat dat de juffen nog niet naar binnen mogen tot alle kinderen er zijn. We proberen naar binnen te gluren, maar het is wel donker in de klas! Hť, KIJK! Wat is dat nou weer, zijn de schoenen weg?! En nu is juf Diana ook nog eens haar sleutel kwijt! Gelukkig vindt Isra al snel de sleutelbos die achter de schoorsteen lag.
Als we de klas binnen stappen zien we WOWWWWWW....OVERAL SPULLEN! Op het digibord staat dat kleine piet op bezoek is geweest en die heeft echt overal mee gespeeld, maar pietje heeft NIET opgeruimd! Op het kiesbord hangt bij elke een hoek een kaartje met PIET erop. Hij wilde dus overal tegelijk spelen en dat is wel te zien aan onze klas. Hij heeft een treinrails gemaakt met Sinterklaas erin, bij de duplo zijn er kleine pietjes aan het eten van een taart, de Barbie auto wordt bestuurd door Sinterklaas, de woorden Sint en Piet zijn gemaakt van deeg en hij heeft zelfs nog wat gedronken tijdens al dat spelen.

Als we alles bekijken zien we ineens onze schoentjes en er zit iets in! Jeeeehh een dino en een armband van een eenhoorn. En dat niet alleen, onze schoen zit vol met pepernoten! Dat is leuk zeg en gelukkig heeft iedereen geholpen met opruimen dus de klas was weer snel netjes. Dankjewel Sinterklaas en kleine piet.


Pepernoten bakken
In de pietenbakkerij hebben we met deeg al goed geoefend, en vandaag is het zover. Vandaag gaan we echte pepernoten maken, want Wellespiet heeft onze hulp nodig! Hij wil graag pepernoten maken, maar het mislukt steeds. Eerst kneden en dan kleine balletjes rollen. Dat gaat al super goed! Alle pepernoten de oven in, mmmmhhh wat ruikt dat lekker. En het smaakt nog beter!
   
Pietengym
Dat we kunnen gymmen dat weet de juf al, maar dat we kunnen klimmen en springen zoals piet dat kan hebben we de juf nu ook laten zien. In de speelzaal zijn we met onze pietenmutsen op en de pakjes in onze handen gaan gymmen zoals pieten dat doen. We klimmen op het dak, we lopen over het dak, we springen er ook weer af en doen de cadeautjes in de schoorsteen. We hebben zelfs een speciaal pietendiploma gekregen joehoe!
     
   

Letterfeestje
Het is het feestje van de letter S. We hebben in de uitnodiging gelezen dat we verkleed mogen komen als Sinterklaas en spullen mogen meenemen die beginnen met de letter S. In de klas zien we Spiderman, Strikjes en een skelet. Ook hebben veel kinderen spullen meegenomen zoals: Spiegel, sterren, schaap, Sponsebob, sticker en nog meer.
 
5 december
Vandaag is het 5 december. We zijn er helemaal klaar voor! De stoel voor Sinterklaas is versierd , de pepernotentaart is gemaakt en de tekeningen liggen klaar. Met onze mutsen op en samen met de hele school staan we klaar op het schoolplein.
     

Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan...
En ja hoor daar is 1..2...3....4....5, daar zijn 5 pieten! We roepen heeeeeeeeel hard en jeeeeeeeeeeejjjj Sinterklaas is er ook! Maar wat heeft Sinterklaas op zijn hoofd? Het is een pet! Hij is met de luchtballon komen, maar owjee zijn mijter is eraf gewaaid! Gelukkig ziet piet ineens dat de mijter in de boom hangt op ons schoolplein! We zijn zo blij! Met z'n allen zingen we het liedje "Ja, ik spring spring spring als een pepernoot"! Wat kunnen wij al goed dansen zeg! Hierna gingen we naar onze eigen klas. De juf lees een verhaaltje over Mieke en Wouter die Sinterklaas in de klas op bezoek krijgen. En net als het verhaaltje afgelopen is, wordt er op de deur geklopt!
 
Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht, Want we zitten allemaal even recht...
Joepieeeeeee Sinterklaas en alle 5 de pieten in de olifantenklas. Sinterklaas heeft ons goed in de gaten gehouden, want in het grote boek staan leuke dingen over ons geschreven. Hij wist dat we Pietengym hebben gedaan en een diploma hiervoor hadden gekregen en hij weet ook dat we super goed ons best doen en de juf heel trots is! Samen met Sinterklaas en de pieten zingen en dansen we op het liedje "Pi-Pa-Pepernoot" hahah dat was leuk zeg! Het was erg gezellig! De 5 pieten stapten in onze stoomboot en wij zongen het lied. Hierna vielen we in slaap in de klas en toen we wakker werden stond er ineens een grote zak vol cadeaus!
We konden niet wachten om het open te maken. 5-4-3-2-1....Wat zal het wezen, wat zal het zijn? Wauwwwww! De meisjes kregen een knutselpakket van frozen met kleurplaten erbij en de jongens kregen een stoere piratenboot met een echte schat! DANKJEWEL SINTERKLAAS! En tot volgend jaar!!

We hebben de dag gezellig afgesloten met een mooie Sinterklaaskleurplaat en een film. En daar gaat de stoomboot weer, terug naar Spanje:
Dag Sinterklaasje, daag daag daag daaag Zwarte Piet
Dag Sinterklaasje, daag daag daag daaag, luister naar ons afscheidslied!


Thema Kerst
Sinterklaas is weer in Spanje en wat staat er bij ons in de klas? Een doos met een kerstboom! Er ligt weer een brief bij! Sinterklaas is weer met zijn boot terug naar Spanje. Zijn vriend de Kerstman viert met de kinderen daar altijd Kerstmis en heeft gevraagd of wij deze dozen willen om ook Kerst te vieren. Dat willen we natuurlijk weer!
   
Met de juf zetten we de boom in elkaar. Eerst moeten de lichtjes erin en dan de slingers. Samen met onze mama en papa mogen we bij spelinloop een kerstbal in de boom hangen, wat wordt de boom al mooi zeg! De boom werd steeds mooier en mooier! Het is bijna Kerstmis dus we maken mooie kerstwerkjes in de klas.
 

Kersthoeken
In de klas kunnen we lekker spelen. We maken kerstkoekjes, kopen kerstspullen op de Kerstmarkt en we knutselen kerstkaarten die we in de brievenbus gooien.
 
Kerstdiner
Dat is speciaal, in het donker met z'n allen naar school. Wauw wat zien we er allemaal mooi uit en wat zijn de tafels mooi gedekt.
Iedereen heeft wat lekkers meegenomen: loempia's, pizza's, wraps, koekjes, salades, fruit,  cupcakes en nog veel meer. We maken foto's in de Frozen fotohoek.
Het Kerstdiner kan beginnen!
Mmmmhh...wat smaakt het lekker, wat een gezellige avond! Na het eten hebben we nog leuk met elkaar gedanst tot de mama's en papa's ons weer op kwamen halen. Wat een super leuke dag! Slaap lekker lieve olifantjes.
We gaan nog gezellig twee dagen naar school en er was veel over van het Kerstdiner dus we hebben nog veel kunnen smikkelen.


Kerstfeest
Kerstoptreden
Samen met de kikkers en de vlinders zijn we klaar voor ons optreden! Natuurlijk komen de papa's en mama's kijken naar onze kerstviering in het speellokaal. NIETS IS COOLER DAN KERSTMIS< ALS IEDEREEN BIJ ELKAAR IS!
   
 
     
   

 Fijne kerstvakantie
De laatste schooldag was erg leuk. We hadden koekjes gebakken, speelgoedochtend en nu mogen we 2 weken lekker uitrusten!
   

Fijne kerstvakantie en ik tot in het nieuwe jaar!
 

Thema tijd
Goedemorgen allemaal. Wat fijn om elkaar weer te zien na 2 weken vakantie!  We hebben in de vakantie veel meegemaakt dus natuurlijk ook veel te vertellen.
   

In de klas vieren we ook het nieuwe jaar. Met alle olifanten zijn we feestelijk het jaar 2017 in geknald. Met kinderchampagne hebben we geproost op een gelukkig en gezond 2016. Ook hebben we lekkere oliebollen gegeten en Koekeloere gezien waar Moffel en Piertje goede voornemens hadden voor het nieuwe jaar. Het was super gezellig!

In de klas hebben we met vetkrijtjes vuurwerk getekend en eroverheen geverfd met ecoline, dat ziet er natuurlijk spetterend uit.
Deze week hebben we gewerkt over het thema tijd.
 
We hebben geleerd dat een jaar 12 maanden heeft en vier seizoenen. We hebben een tijdlijn in de klas gemaakt met foto's wat we elke maand hebben gedaan. De week heeft 7 dagen. Ook hebben we geleerd over de dag en de nacht. In de klas maakten we het helemaal donker. Met de wereldbol liet de juf zien hoe het kan dat het licht wordt als het dag is en donker wordt als het nacht is. De zaklamp was de zon. Aan de ene kant van de aarde staat de zon en aan de andere kant de maan. De aarde draait langzaam en zo komt het dat als het in Nederland dag is dat het dan in China nacht is. Wat hebben we deze week veel geleerd zeg.
   

Letterfeestje
 

Voor de vakantie hebben we afscheid genomen van juf Erika. Vandaag komt juf Zuhal in de klas en we hebben gelijk een letterfeestje! We hebben de letter o van klok en horloge geleerd. We maken een klok en hebben veel spullen meegenomen met de letter O. We hebben geti-ta-tovert dat de letter o weer groen is! Wat kennen wij al veel letters. Er zijn zelfs al kinderen die laten zien aan de juf dat ze woordjes kunnen lezen, super knap!

 
Thema Winter "brr wat koud"
 

Winterweer
We hebben al wat winterweer gehad dus we zijn begonnen met het thema Winter. Er is natte sneeuw gevallen, maar we hebben gemerkt dat het sleeŽn nog erg moeilijk ging. In de klas deden we proefjes met natte sneeuw en stukken bevroren ijs. We hadden 3 bekertjes met ijs gevuld. We lieten 1 beker buiten staan, 1 beker ergens in de klas en 1 beker hebben we warm water bij gegoten. We keken wat er met het ijs gebeurde. Het ijs waar we warm water in deden begon heel snel te smelten en het werd water, de beker in de klas smolt ook, maar veel langzamer en met het ijs in de beker die buiten stond daar gebeurde niks mee. Oehhh en wat willen we graag echte sneeuw om sneeuwpoppen te maken en sneeuwballengecht te doen! We hopen dat het dit jaar nog komt.

Winterkleding
Brr buiten is het wel erg koud hoor. Wij trekken onze warme winterkleding aan. Bij het buitenspelen doen we een muts op, wanten aan en een sjaal om. In de klas knutselen we winterkleding en leren de woorden. We hebben de sjaals op volgorde gelegd van kort naar lang. Zo konden we duidelijk zien dat de juf de langste sjaal had en Isra de kortste. Dit was een leuk rekenspelletje met onze winterkleding.
 

Ook hebben we een winterwinkel in de klas. Hier kunnen we winterkleding, een kruik en schaatsen kopen. Met ons geld in de portemonnee kijken we op de prijslijst wat we kunnen betalen. En krijgen we wel genoeg geld terug?
   
Vogels in de winter.
Heel veel vogels vliegen in de winter naar een warm land, maar er zijn ook vogels die in Nederland blijven. De vogels kunnen moeilijk eten vinden als het zo koud is en als het vriest. Gelukkig hebben wij een lieve buurvrouw die goed voor de vogels zorgt. We gingen even kijken wat zij allemaal heeft opgehangen in de tuin. We zien vetbollen, pindakettingen en zaadjes in de vogelhuisjes liggen. De hele tuin is vol met vogels! Eet smakelijk vogels!

Winterslaap
In de winter zijn er dieren die heel lang gaan slapen. Die dieren kunnen in de winter geen eten vinden als het sneeuwt en als alles bevriest dus dat hebben ze in de herfst al gedaan en in hun winterhol gelegd.

Bevriezen en smelten
Als het erg koud is in de winter kan water gaan bevriezen. De juf laat een bakje ijs zien met een eendje erin. Het eendje is vast gevroren. We voelen dat het ijs heel koud en zwaar is. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat het eendje weer kan zwemmen zonder dat we het ijs of het eendje kapot maken en pijn doen? De kinderen hadden een super goede oplossing! We hebben het ijs laten smelten. Met wat warm water was het eendje weer snel vrij!
Ook hebben we proefjes gedaan met ijs laten bevriezen. We weten nu hoe we ijsblokjes maken. En met een beetje limonade erbij smaken ze naar ijsjes..mmh!
 
   

Afsluiting thema winter
Als afsluiting nodigden wij alle ouders en de kinderen van de voorschool uit om naar ons optreden te komen kijken. Brr.. wat had kikker het koud, gelukkig hielpen zijn vriendjes hem mee om op te warmen. Het is winter bibber bibber, buiten is het koud!

Letterfeest
Joepieeee een nieuwe letter geleerd. De letter W van Winter en Wanten.
Van de letter W hebben we twee Witte Wollen Wanten geknutseld. En het is grappig, want als je de 2 wanten tegen elkaar houden krijg je de letter W!
De juf is heel trots op ons dat we al zoveel woorden kunnen bedenken met deze letters, de lettertafel ligt ook iedere keer weer vol met spullen. En jaja weer een groene letter erbij. Super knap! 
   

Theatervoorstelling
Op dinsdag 30 januari gingen we met alle olifanten, vlinders en kikkers naar een theatervoorstelling bij basisschool de Watertoren.
Daar kwam een jongen Juanito op de rug van een condor aangevlogen vanuit Bolivia. Hij vloog naar Suriname en naar Brazilie. Tijdens zijn reis maakte hij in de landen leuke dingen mee. Ook ontmoette hij daar ook een meisje Maria.
Samen met Juanito mochten we heel veel leuke dingen doen tijdens deze voorstelling. We mochten helpen de rivier te laten bewegen. We gingen de limbo dansen, we maakten regen met stokjes en verkleedden ons voor het Carnavalsfeest in BraziliŽ! Het was een super leuke voorstelling!
   
   
 Carnaval
Nu we met Juanito geoefend hebben met Carnaval in BraziliŽ en limbodansen zijn wij klaar voor het Carnavalsfeest op school! De deuren werden geopend en wie kwamen daar binnen: "Hoi spiderman, ironman, starwars, prinsessen,bruidje,clown,zebra, kapitein en monstertje dans allemaal gezellig met ons mee!
   
Carnaval is om te zingen,
om te dansen en te springen.
Gekke kleren, gekke hoedjes
en wat schmink op onze snoetjes.
Gekke mensen overal,
ja dat is nu CARNAVAL!
     

We hebben de hele ochtend super leuke spelletjes in de klas gedaan. We hebben veel gelachen met elkaar. In de middag kwamen de grote kinderen ons halen. Met z'n allen hebben we wafels versierd en lekker gesmikkeld. We deden natuurlijk de polonaise en zongen carnavals liedjes. Hierna hebben we nog een stoelendans en andere spelletjes gedaan. Het was een super gezellige dag! En we hadden ook nog 2 verjaardagen van Luay en Aya die allebei 6 zijn geworden! Hiep hiep hoera! Fijne krokusvakantie allemaal!
   
 

Groot en klein
Wat is dat daar op de grond.. zijn dat VOETSPOREN?!?! Met ons maatjes zagen we in de school verschillende sporen van dieren. Grote voetsporen en kleine voetsporen. We keken naar de sporen en zochten op ons blad van welk dier de voetsporen konden zijn. We begrepen natuurlijk niet waar die voetsporen vandaan kwamen!
   
De volgende dag keken we onze ogen uit! Onze klas leek wel een dierentuin! Alle dieren waren ontsnapt en liepen nu vrij rond. Daar moesten we natuurlijk iets aan doen. Met elkaar bouwden we hokken voor de dieren en sorteerden we de dieren in de juiste hokken.
   
De dieren moesten natuurlijk goed verzorgd worden. Gelukkig hadden we daar de dierenverzorgers voor die de dieren voerden en de hokken schoon maakten. Vanuit de huishoek gingen de kinderen op weg naar de dierentuin met een fotocamera. Ze kochten een entreekaartje, bekeken de dieren, maakten foto's en kochten nog wat te eten en een souvenir in de dierentuinwinkel. 
     
We leerden over de verschillende dieren. Je hebt grote dieren en kleine dieren. Je hebt dieren die in het water leven en dieren op het land. Je hebt dieren met veren en dieren met een vacht.
In de klas hebben wij de dieren van de dierentuin bekeken en veel geknutseld. Ook hebben we geleerd om een plattegrond te maken van een dierentuin.
       
     
 

Als afsluiting hebben wij alle ouders uitgenodigd voor onze grote dierentuin in de speelzaal. De ouders moesten met een entreekaart naar binnen en konden de dieren bewonderen.
   
   
Muziekroute
In februari hebben we 9 x op de donderdag muziekles gehad van juf Luana.  Met haar gitaar leerden wij veel leuke liedjes. De juf hoorden de liedjes de hele dag door de klas.
De muzieklessen hebben we afgesloten met alle drie de kleuterklassen. De 10e les hebben we met z'n allen opgetreden voor onze ouders en de kinderen van groep 3! Dat was super leuk, dankjewel juf Luana!
   
 
Atletiek
Tijdens de gymlessen op de donderdag krijgen we 5 x  atletiek van juf Sasha. Met de juf hebben we plaatjes in de klas bekeken wat atletiek voor sport is. We zagen verspringen, hoogspringen, kogelstoten, speerwerpen, hardlopen en nog meer. We waren erg benieuwd wat wij mochten gaan doen. We doen elke keer hele leuke spelletjes en het gaat al hartstikke goed! Tijdens Pasen hebben we zelfs gehopt als Paashaasjes!
   
Thema lente
   
Lente is weer in het land
Zie de bloemetjes aan de waterkant
Hť kijk, daar vliegt een kanariepiet
Tjiep Tjiep Tjiep

Het zonnetje begint soms weer te schijnen, de bloemen beginnen weer te groeien, alles wordt weer groener en op alle gezichten verschijnt weer een mooie glimlach. Het is weer lente!
   
Boerin Diaantje kwam op bezoek in de klas met alle dieren! Bij de boerderij wordt een nieuwe speeltuin gebouwd, maar door al het lawaai kunnen de dieren daar niet blijven. De boerderijdieren hebben een baby in hun buik en moeten goed kunnen rusten. Ze zijn op zoek naar een nieuwe plek! Gelukkig hebben wij in de olifantenklas een hele mooie plek. Als Bob de Bouwer hebben we met z'n allen een grote boerderij gebouwd voor de boer en de boerin. Hier kunnen we de dieren in de hokken verzorgen. En jeejjj na een paar dagen werden de babydieren geboren! We leren de babynamen van de dieren die in de lente worden geboren.
 
In de klas leren we wat er allemaal gebeurt met de natuur in de lente. We kijken hoe een bloem uit een bol groeit en hoe een zaadje kiemt. We zien al veel narcissen, krokussen, tulpen, blauwe druifjes en nog veel meer bloemen. We hebben bloemen in de klas die we iedere dag water moeten geven. We hebben ze met de dag zien groeien.

Thema Pasen
In de klas hebben we de hele week gepraat over het feest Pasen en filmpjes gekeken. We hebben paaseieren en paasbakjes geknutseld. In de huishoek hebben we als Paashaas ook eieren verstopt en hiermee gespeeld. En tijdens de gymles gingen we verkleed als paashaas een tikspel doen.
     
Letterfeestje letter ei
Weer een nieuwe letter geleerd! Vandaag hebben we allemaal een gekookt ei meegenomen. Deze hebben we mooi versierd met stift en stickertjes, wauw! Deze zetten we natuurlijk in een mooi geknutseld eierdopje! En we hadden ook al de i van insecten geleerd!

Juf jarig!
   
   

Vandaag is juf Diana jarig! Het is dubbelfeest, want we hebben ook een bosuitje! In de klas hangen 23 ballonnen. Iedereen mocht een ballon kapot klappen, hierin zat een spel wat we gingen doen. Het was een dag vol leuke verrassingen. We hebben liedjes gezongen, cadeautjes uitgepakt, stoelendans gedaan, taart gegeten, chipsspel gespeeld met een dobbelsteen en nog veel meer.
Met een grote bus zijn we naar het Gagelbos gereden. In het bos hebben we leuke activiteiten gedaan met de boswachter. We hebben sporen gezocht van dieren, we hebben heksensoep gemaakt voor de bomen, kleine dieren gezocht en spelletjes gespeeld.
     
     
   

DANKJEWEL LIEVE SCHATTEN VOOR DEZE LEUKE, GEZELLIGE VERJAARDAG! Wat ben ik verwendJ

KONINGSSPELEN 20 april 2018!
Here we go! Dit jaar zijn we er weer helemaal klaar voor. We hebben de hele week gewerkt over de koning en de koningin en natuurlijk super veel geoefend voor de dans van de Koningsspelen!
     
     
Dit is alweer het zesde jaar dat de koningsspelen op school wordt georganiseerd. En ook wij doen weer mee! In het oranje kwamen we de klas binnen. En we hebben natuurlijk ENERGIE nodig, dus beginnen we met een gezond ontbijt mmh! Eet smakelijk!

Na het ontbijt werden de Koningsspelen officieel geopend met de het liedje van Kinderen voor Kinderen: "Fitlala!". Wat hebben wij goed gedanst zeg! Zijn wij er klaar voor??????? "JAAAAAAA!!!!!!!!!!!".
   
We hebben er allemaal super veel zin in. Patrick en de papa's van Gideon en Luay en de mama's van Nassim, Ouassim, Yoesef en Mohammed helpen ons vandaag mee! In groepjes kiezen we om-de-beurt een kaart uit. Op de kaarten staan allemaal spelletjes.

We hebben wedstrijdjes gedaan zoals: skippyballenrace, reuzenlaarzenrace, verkleedrace, zaklopen, kruiwagenrace en nog veel meer.
Ook hebben we lekkere spelletjes gedaan zoals: Snoep happen in een bak water, koek happen en cake versieren mmh!
En natuurlijk nog veel meer sportieve spelletjes zoals: fietsen, frisbeeŽn, ballen mikken en nog veel meer!!
     
     
     

Na twee uur zijn we wel moe geworden! Om een beetje tot rust te komen hebben we een filmpje in de klas gekeken en een kleurplaat gekleurd. Ook hebben we een lekker ijsje gegeten!
In de middag hadden we een ROLLERDISCO op het plein! We hebben op muziek lekker rond gerold op onze steppen en wave-boards. Wat een groot feest!


De bibliotheek
   
Met de olifanten zijn we donderdag 24 mei naar de bibliotheek gegaan.
In de bibliotheek werden we voorgelezen uit het boek: "Mannetje jas!". Het boek gaat over het meneer die het altijd koud heeft. In de herfst, in de winter, in de lente, en zelfs in de zomer, als buiten de zon scheen. Altijd zat hij in zijn huisje naast zijn roodgloeiende kachels te bibberen. 
Maar op een dag kon hij er niet meer tegen. Hij wilde het eindelijk eens warm hebben. Mannetje Jas kleedt zich steeds dikker aan. Jas over jas over jas... Hij draagt zoveel jassen dat hij er in kan wonen! Maar dan ontmoet hij Vrouwtje Jas, die het net zo koud heeft... Alle jassen kunnen uit!
   
We hebben een versje geleerd en het verhaal op volgorde gelegd. Hierna hebben we nog boekjes gelezen in de bibliotheek.
Onderweg terug hebben we in een speeltuin ons fruit gegeten en daarna nog lekker gespeeld. Bedankt mama's van Gideon en Sami, dat jullie mee waren.
     
 
     
 
     

 
Thema sprookjes
 

Er was eensÖ en zo begonnen wij elke dag in ons sprookjesbos  4 weken lang. Elke dag wandelde wij door het sprookjesbos langs een nieuw sprookje. En wat konden wij hierin wegdromen!
In de klas hadden we een themahoek waar we de sprookjes konden uitspelen. We verkleedden ons als roodkapje en we lopen door het bos met ons mandje met lekkers naar de zieke oma toe.

Een pak biscuitjes, chocola
Pitjeskaas en gele vla
Boterkoek een zakje snoep
En een blik tomatensoep
Ondertussen plukte roodkapje mooie bloemen
Zeg roodkapje waar ga je heen
Zo alleen, zo alleen
Zeg roodkapje waar ga je heen
Zo alleen
     

Maar owjee de boze wolf werd wakker en ging snel naar het huisje van oma toe. De wolf at oma in 1 hap op en daarna ook roodkapje. Maar gelukkig kwam de boswachter en redde roodkapje en oma. En ze leefden nog lang en gelukkig!
Ook hebben we het sprookje van hans en grietje gelezen. We speelden dat Hans en Grietje steentjes lieten vallen om te weg terug naar huis te kunnen vinden. Hierna deden ze dit met broodkruimels, maar owjee de vogels hadden de kruimels opgegeten dus ze konden de weg naar huis niet vinden. Ze raakten verdwaald en kwam bij het snoephuisje. De heks deed de deur open en zei:

Knibbel knabbel knuisje
Wie knabbelt er aan mijn huisje?
   

Als snel werd Hans opgesloten in een hok en Grietje moest alleen maar schoonmaken. Gelukkig waren Hans en Grietje erg slim en het lukten ze om van de heks af te komen. In het huis van de heks vonden ze veel goud en geld. Hiermee konden ze terug naar papa en mama. Nu hadden ze geld genoeg om eten te kopen. En zo leefden ze nog lang en gelukkig!
In ons sprookjeskasteel in de klas kwamen alle sprookjesfiguren langs!

Als afsluiting komen alle ouders in de klas om met ons snoephuisjes te maken. Mmh dat is lekker, gelijk iets lekkers voor het Suikerfeest van morgen!
   

Warme Dag
Wat is het lekker weer! We gaan lekker naar buiten en jeeeejjj we mogen spelen met waterpistooltjes!
 

Suikerfeest op school
De kinderen die thuis het Suikerfeest hebben gevierd komen met leuke verhalen terug. Ze zijn op bezoek geweest bij familie en hebben gezellig met elkaar gegeten om te vieren dat de ouders de Ramadan hebben volgehouden. Iedereen is mooi aangekleed en is lekker verwend. Toch waren er nog kinderen op school gekomen. Gideon, Noah, Eliya en Dilan hebben lekker gespeeld met de kinderen van de kikkerklas en vlinderklas, film gekeken en gymles gehad van meester Cas in de grote gymzaal.
Op school vieren we ook het Suikerfeest. Iedereen neemt iets lekkers mee. In de speelzaal staan de tafels vol met lekkere dingen. Fijn Suikerfeest iedereen!