Dit zijn de sterren van de Kikkerrgroep!!!
 
                                                                               
Welkom bij de kikkerklas!!
Wij zijn de sterren van de kikkerklas: Groep 1: mouhsen, salaheddine, marouan, fatma sura, mustafa, tesniem, jaylen, meyra, mouna, rudy, akira.

groep 2: dyomar, maher, arda, ela, isra, zuhrenaz en adam.

Wat gaan we leren dit schooljaar? Rekenen: Groep 2 tellen t/m 20. Ze kunnen de cijfers t/m 10 benoemen. Groep 1 tellen t/m 10. Zij kunnen de cijfers t/m 5 benoemen. Maar ook de kleuren, vormen en meten is een belangrijk onderdeel!! Taal: Groep 2: Einddoelen fonemisch bewustzijn en letterkennis: -de kinderen kunnen minimaal 15 letters benoemen -de kinderen kunnen begin-midden en eindklanken benoemen in woorden met 3 letters -de kinderen kunnen losse klanken k-i-p tot een woord kip plakken -de kinderen kunnen rijmwoorden bedenken -de kinderen kunnen woorden van 3 en 4 letters los “hakken”: kraan = k-r-aa-n -de kinderen kunnen woorden in lettergrepen klappen: brand-weer-au-to -de kinderen kunnen tellen ( met behulp van bijv. blokjes) hoeveel woorden er in een zin staan. -Weten wat een zin, een woord, een letter en een cijfer is. Groep 1: -Woorden in lettergrepen kunnen delen (klap jij eens het woordje kik-ker in stukjes?) -Rijmen (bijv. doos-roos en bad-kat) -luisterspelletjes De eerste schooldag 2018! Na een heerlijke lange zomervakantie, was het weer zover! Op de eerste schooldag hebben we elkaar weer vrolijk ontmoet en zijn we van start gegaan. De eerste twee weken hebben we thema ‘’welkom’’ gehad. Zo leren we de klassenregels en omgangsregels met elkaar!!! Hoe ziet een schooldag in de kikkerklas eruit?

De kring De schooldeuren gaan om 08.10 open. Als we binnen komen zeggen we goedemorgen en gaan we rustig in de kring zitten. Om 08.15 begint de juf in de kring: goedemorgen allemaal hebben jullie lekker geslapen, goedemorgen allemaal wat fijn dat jullie er zijn. ochtendkring: In de kring wordt elk kind persoonlijk begroet. Daarna bespreken we samen met de juf wat we gaan doen. Dit doen we met behulp van de dagritmekaarten. Hierna kijken we wat voor dag het is. Hier hoort weer een leuk liedje bij: Is het vandaaaag… Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zooondag. zeven dagen in een week. Knoop het in je oren, dat je het niet vergeet. Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zo o ondag! De datum van de dag is ook erg belangrijk. We kijken hoeveelste het is. We kijken hoe de maand heet en in wat voor een seizoen wij zitten.  De helpende handjes mogen de hele dag naast de juf zitten en zij helpen de juf met kleine taakjes. Zoals de tassen uitdelen in de kring. Dit doen we elke ochtend. Tot slot doen we nog een activiteit in de leerkring. Dit is een hele belangrijke kring. In de leerkring leren we altijd weer iets anders. Soms doen we een fonemisch bewustzijn les of misschien een rekenactiviteit. Werken in de klas Voordat we beginnen legt de juf de werkjes altijd duidelijk uit. Hierna gaan we aan de slag. Soms werkt de juf in een kleine kring met een aantal kindjes. Dan mag de juf niet lastig gevallen worden. De juf heeft dan een bloemenketting om.  Spelen Als we vrij gaan spelen mogen we op het kiesbord een hoek kiezen. Hier hangen we dan ons eigen naamkaartje bij. We leren samen spelen en samen te delen. En na het spelen natuurlijk goed opruimen in de klas. De kinderen kunnen aan de hand van de foto’s zien, hoe ze alles weer terug moeten leggen. Eten en drinken Rond 10 uur eten we fruit en drinken we water of melk. Hierbij zingen we ook

een liedje: Appel, peertje en banaan. Fruit dat moet je eten.

Stop het nu maar in je mond. Fruit dat is gezond. Buiten spelen Buiten spelen is ook erg leuk, want we hebben veel om mee te spelen. We kunnen fietsen, steppen, schommelen, stoepkrijten, in de zandbak spelen, lekker rennen, voetballen, skippyballen en nog veel meer. Als we naar binnen toe gaan zingen we het liedje: Eerst de handen klap, klap, klap Dan de voeten stamp, stamp, stamp Hoog je handen allebei en nu netjes in je zij Even op je tenen staan, dan de knieën buigen gaan Met je handen rombombom en nu draaien wij ons om. Maar als wij zo blijven staan, kijk je tegen ons rugje aan. KIJK! Daar zijn we weer: piep piep En nu buigen wij heel diep. Continu-rooster Maandag: 8.15-14.20 uur Dinsdag: 8.15-14.20 uur Woensdag: 8.15-12.00 uur Donderdag: 8.15-14.20 uur Vrijdag: 8.15-14.20 uur Op de lange dagen lunchen de kinderen rond 12.00 op school. Spelinloop Op dinsdag en donderdag is er spelinloop van 8.15 tot 8.30. Het is heel gezellig met de papa’s en mama’s die met ons spelletjes komen spelen. Hier zijn we blij mee, want het is erg leuk en hier leren we veel van. Ook vertelt de juf regelmatig hoe er thuis geoefend kan worden. Gymmen Op de dinsdag en donderdag gaan we met de juf gymmen in het speellokaal. Op dinsdag doen we spelletjes in de speelzaal en op donderdag gaan we lekker klimmen en klauteren. 

Joannes XXIII De vreedzame school Elke week op de woensdagochtend doen wij spelletjes samen met de handpoppen aap en tijgertje. In de klas vinden we het erg belangrijk dat iedereen aardig is voor elkaar. Onze school is dan ook een vreedzame school.

Maatjes Hoe doen wij dat in de kikkerklas: - naast elkaar in de rij lopen; - je helpt je maatje bij de afspraken in de vlinderklas. - je helpt je maatje bijvoorbeeld bij het aantrekken van de jas of het omkleden voor de gymles. - je helpt elkaar tijdens de werk les. Bijv. als je een werkje lastig vindt, komt je maatje je helpen. Afscheid Na een leuke en gezellige dag is het altijd weer een keer tijd om naar huis te gaan en dan nemen we afscheid van de juf. We zingen dan het liedje: dag dag allemaal dag dag allemaal het spelen is alweer voorbij dag dag allemaal tot de volgende keer morgen zien we elkaar wel weer. Lettermuur Om de twee weken leren we een nieuwe letter. In de klas hangt een lettermuur met rode letters. Elke keer als we een nieuwe letter hebben geleerd dan draaien we de letter groen. De eerste letter die we hebben geleerd is de letter K van Ko. We hebben woorden bedacht die beginnen met de letter K.  Letterfeestje twee keer in de maand hebben we op woensdag een letterfeestje met de nieuwe letter. Op deze dag doen we altijd activiteiten die te maken hebben met de letter van de week. Erg leerzaam dus.


Thema bouwen

Na het thema welkom zijn we van start gegaan met een nieuw thema. Thema bouwen. In de klas hadden we een bouwterrein als themahoek hier konden ze de mooiste huizen en torens bouwen en een bouwtafel waar ze met verschillende materialen konden experimenteren.

In de klas hebben we de volgende themawoorden geleerd als: graafmachine, bulldozer, hijskraan, grondschuiver, kiepwagen,  stoomwals, cementwagen en voorlader.


Schoolreisje Oud Valkeveen

Het is heel vroeg in het jaar, maar het is een goed moment om elkaar  beter te leren kennen. Op donderdag 20 september zijn we samen met groep 3 en 4 naar Oud Valkeveen geweest. Het was een gezellige en zonnige dag. De kinderen hebben tijdens  de lunch ook nog lekkere frietjes gehad en op het eind van de dag nog een heerlijk ijsje!!

Afscheid

28 september nemen we afscheid van Adam. Adam verhuist naar een groter huis in Zeist.


Nieuwe leerlingen in groep 1

In september krijgen we nieuwe leerlingen bij in groep 1. Zij heten: Jaylen, Mouna, Meyra, Rudy en Akira. Welkom lieve kinderen in de kikkerklas!