Dit zijn de sterren van de Vlindergroep!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
 

                                                                       Augustus/september
Even voorstellen!
Wij zitten samen in de Vlinderklas:

Fadi, Safouane, Yasser, Ayoub, Cynthia, Amal, Sabrin, Berdina, Cetin, Thoren, Davud,  Ahlam, Isra, Tofayl, Nasserdine, Anthony, Yulietta, Million, Inaya, Cherif, Leavey, Davud en Fadi.
Samen met onze juf; Lisa, gaan wij er een leerzaam, leuk en gezellig jaar van maken!


Thema: 'welkom'
Dit jaar zijn we begonnen met het thema 'Welkom'. Om even kennis te maken hebben de kinderen aan elkaar verteld wat zij in de vakantie hebben gedaan. Ze kregen allemaal een foto van bijvoorbeeld het strand, een ijsje of een vliegtuig en aan de hand van de foto's hebben zij in tweetallen over hun vakantie verteld.
   

Samen met de kinderen zijn er regels bedacht voor in de klas. De kinderen moesten weer even wennen om naar school te gaan en vonden het vooral leuk om alle nieuwe dingen in de klas te ontdekken. We zijn bezig geweest om de dagen van de week te leren. We hebben een verjaardagskalender gemaakt en allemaal een eigen maatje gekregen. Ook weten de kinderen nu hoe alles werkt zoals bijvoorbeeld het kiesbord.


Thema 'bij mij thuis'
Wij hebben geleerd wat voor soorten huizen er allemaal zijn. De kinderen moesten samenwerken en alle kamers van een huis inrichten. Alle spullen moesten op de juiste plek; in de keuken, badkamer, huiskamer of slaapkamer.
     
 
   
Huisnummers
 
Buiten hebben wij een korte wandeling gemaakt en alle huizen eens bekeken. De kinderen kwamen tot de ontdekking dat er steeds een nummer wordt overgeslagen.
Je telt niet 1,2,3,4,5,6,7,8 maar...
2,4,6,8,10

Dit noemen wij verkort tellen en zullen wij nog vaker oefenen in de klas!


Letterfeestje 'k'
Alle kinderen leren elke 2 weken een nieuwe letter. Bij elke letter geven wij een 'letterfeestje'. Dit feestje staat dan helemaal in het teken van de letter die op dat moment geleerd wordt aan de kinderen. Tijdens het letterfeestje van de letter 'k' hebben we de letter op de kralenplank gemaakt, een ketting geregen en gekleid. Ook maakten wij grote kikkersprongen door de klas.
     
   

Coöperatief leren
Op de Joannes XXlll doen wij veel aan coöperatief leren. Ook wel samenwerkend leren genoemd. Bij coöperatief leren werken de kinderen samen aan een opdracht. Ze discussiëren samen, geven elkaar uitleg en informatie en vullen elkaar aan. Zij zoeken samen naar een oplossing en helpen elkaar. Bij coöperatief leren is dus niet alleen de lesstof belangrijk maar ook het samenwerken.
 

Tijdens de rekenles moesten wij bijvoorbeeld samen de cijfers zoeken. De kinderen mochten om de beurt met de dobbelsteen gooien, om te zien of zij dit cijfer op hun kaart hadden staan.

Judoles
De kinderen hebben les gehad van Tim, een echte judo leraar. Hij had een verrassing voor de kinderen; namelijk allemaal een echt judopak! De kinderen hebben tijdens de les geleerd hoe je netjes en beleefd met elkaar omgaat. Ook hebben we verschillende dieren nagedaan. En geoefend om weer vrij te komen als iemand bovenop je gaat liggen.
     
   

Picknick
Als afsluiting van het thema hebben wij een picknick georganiseerd. Alle papa's, mama's en opa's en oma's mochten komen. Er waren allemaal lekkere hapjes gemaakt en de gymzaal zag er heel gezellig uit. We moesten wel binnen picknicken omdat het buiten zo regende.
Iedereen heeft ervan gesmuld en een hele gezellige middag gehad.
     
   


Schoolreisje
De kinderen konden niet wachten en we telden de dagen af. Elke dag vroegen ze of we nou eindelijk eens gingen. En toen was het zover! Alle kinderen kregen  een knalgroen hesje aan, mochten nog even naar de wc en daarna stapten we dan in de grote bus.  De Papa's en Mama's stonden op de stoep om ons allemaal uit te zwaaien. Het was erg gezellig in de bus maar vonden het ook best wel spannend.
 

Toen we aankwamen in het Linneaushof hebben wij eerst even ons fruit opgegeten en iets gedronken. Daarna mochten we gaan spelen. Ieder groepje ging zijn eigen weg. Wat was er ontzettend veel te doen! We hebben gefietst en in de huisjes gespeeld. We zijn op de trampolines geweest, van hoge, lage en slangen glijbanen.
   
De jongens vonden het vooral erg leuk om over de weg te fietsen met echte stoplichten en zebrapaden. Met het treintje zijn we nog een rondje geweest door het hele park en ook door een donkere tunnel. Daarna was het tijd om even te lunchen. We kregen allemaal een patatje en mochten ook een snoepje kiezen die we van thuis mee hadden.

Daarna hebben we weer gespeeld want er was nog zoveel te zien en te doen! We zijn nog naar het pirateneiland geweest met een echt piratenschip. De lange wiebelbrug was erg spannend. Er was ook nog een enorme zandbak met grote graafmachines en een waterpomp.
   

De kinderen waren nog lang niet uitgespeeld maar de tijd ging snel voorbij. We hebben samen nog even een lekker perenijsje gegeten en zijn toen terug gegaan naar de bus. Tijdens de terugreis was het veel stiller in de bus dan tijdens de heenreis. En toen de juf ging kijken zag ze dat er veel kinderen in slaap waren gevallen.
 
Bij school aangekomen stonden de Papa's en Mama's alweer op ons te wachten. Wij zijn toen allemaal onder onze stoelen gaan liggen en deden net alsof wij nog in het Linneaushof waren gebleven. De juf telde tot 3 en toen riepen we allemaal boe!
De kinderen vonden het jammer dat het schoolreisje alweer voorbij was, maar het was een dag om nooit te vergeten!


Thema 'lezen kan je overal'
Tijdens het thema over lezen mochten de kinderen hun lievelingsboek meenemen naar school. De juf heeft alle lievelingsboeken voorgelezen. In de klas hadden wij een echte bibliotheek. Alle kinderen kregen een bibliotheek pasje om boeken te lenen. De boeken moesten gescand worden en als je hem uit had mocht je hem weer omruilen voor een ander boekje.
Elke week werd er 1 boek centraal gesteld en hadden wij in de klas een vertel tafel. Op deze tafel lagen de karakters uit het boek en konden de kinderen het verhaal naspelen.  Vooral het boek 'Stap maar op mijn bezemsteel' was erg populair bij de kinderen.
 

Opening Kinderboekenweek
 
De opening van de Kinderboekenweek was in de grote speelzaal. Alle kinderen van groep 1 t/m 8 mochten komen kijken naar het Schimmenspel. Meester Bart las het verhaal over de heks voor en achter een wit laken zag je de schaduwen van de heks, de bezem en alle dieren. Daarna hebben wij samen gezongen en gedanst en was de Kinderboekenweek officieel van start gegaan!
 

Voorlezen
Voorlezen is erg belangrijk. Kinderen krijgen er een grotere woordenschat door, meer fantasie en begrip van taal. De juf leest elke dag in de klas wel een verhaaltje voor en stelt hier vragen over aan de kinderen. De kinderen van groep 7 en 8 vonden het erg leuk om aan ons te komen voorlezen.  En voor alle kinderen was dit heel leerzaam.

Afsluiting Kinderboekenweek
De laatste dag van de Kinderboekenweek hebben wij er een feestje van gemaakt. Wij hebben heksenlimonade gemaakt, naar griezelverhalen geluisterd en een spannend snoepjes spel gespeeld.

Letterfeestje M
 
Tijdens het letterfeestje van de letter M hebben wij enge Monsters getekend, maskers geknutseld en heel veel woorden met de letter m geleerd zoals:

muis
maan
meisje
mama
mandarijn
   

Rekenles
Elke dag krijgen wij een rekenles van de juf. Tijdens de rekenles leren wij de cijfers, buurgetallen en begrippen zoals meest, minst en evenveel. Wij oefenen door leuke spelletjes en werkjes te doen. De dieren hadden allemaal verschillende nootjes gevonden in het bos. Wij moesten erachter komen welk dier de meeste en welk dier de minste had gevonden.
     
 

Speelgoeddag
De laatste dag voor de Herfstvakantie hadden wij speelgoeddag. Wij mochten van huis allemaal iets leuks meenemen om samen mee te spelen.  Veel jongens hadden auto's meegenomen en Yasser zelfs een hele garage! Davud had een spelletje mee waarbij we visjes konden vangen. We hebben erg veel plezier gehad.
   

Herfstvakantie
De kinderen hebben nu een weekje herfstvakantie. Even tijd om uit te rusten en lekker uit te slapen. Na de herfstvakantie zien wij elkaar weer en beginnen wij met het thema Herfst. Fijne vakantie allemaal!

Thema herfst
Voor het thema herfst is de huishoek veranderd in een heksenhuis. De kinderen maken spinnen en paddenstoelen soepjes. In de klas worden er prachtige paddenstoelen gemaakt van klei en tijdens de schrijfdansles maken wij een herfstboom met echte takken en gestempelde bladeren.

Letterfeestje p
Tijdens het letterfeestje van de letter p hebben wij hem nagemaakt op de kralenplank. Ook hebben de kinderen puzzels gemaakt en paddenstoelen met kabouters geknutseld. De letter p is ook van paraplu dus mochten de kinderen de grote paraplu mee naar buiten nemen.
   
Schoolontbijt
De dag starten met een goed ontbijt is erg gezond. Het geeft je energie en levert belangrijke voedingsstoffen op. Daarnaast is het natuurlijk ook enorm gezellig om samen met elkaar de dag op deze manier te beginnen. De kinderen konden kiezen uit verschillende belegde broodjes, muesli met yoghurt, komkommer en een mandarijntje. Het was zo leuk dat we dit eigenlijk elke dag wel zouden willen doen!
     
Spinnenweb
De kinderen leren alles over spinnen. Hoe weeft de spin zijn web en hoeveel soorten spinnen zijn er eigenlijk in Nederland. Er zijn ook heel veel verschillende spinnenwebben. Samen maken wij een enorm spinnenweb in de klas. De kinderen moeten er om de beurt doorheen lopen als een echte spiderman of spidergirl. De draadjes mogen niet aangeraakt worden en je moet ook nog oppassen dat de spin je niet te pakken krijgt.
   
Rekenen
Er was een groot probleem want alle dieren uit het dierenbos waren ziek. De kinderen kregen recepten en de opdracht om de dieren weer beter te maken. Ze moesten wel tellen en ervoor zorgen dat de dieren het juiste recept kregen. Omdat iedereen zijn best deed en goed aan het rekenen was zijn alle dieren weer helemaal beter geworden.
We hebben ook het herkennen van de cijfers geoefend door met ons lichaam de cijfers uit te beelden. 1 kind had de leiding en moest precies vertellen hoe de anderen moesten gaan liggen om het cijfer uit te beelden.


Schrijfdans
Schrijfdans was een groot succes met het scheerschuim. De kinderen maakten veel verschillende tekeningen, maakten cirkels, vierkanten en hartjes.
     

Afsluiting herfst
Het thema herfst hebben wij feestelijk afgesloten met een optreden voor alle ouders. De kinderen hebben een prachtig liedje gezongen op het podium:

5 herfstblaadjes hangen aan een tak
hé denkt de wind, als ik die nu eens pak.
Dan vult hij zijn wangen,
zijn wangen worden rond

hoei, hoei, hoei, hoei,

Weg vliegt het blaadje en valt hoepla op de grond

4 herfstblaadjes.....
 

De kinderen hadden een prachtige muts op met herfstblaadjes erop gemaakt van wasco. Alle andere kleuterklassen en zelfs de kinderen van de voorschool zongen allemaal een liedje wat zij hadden geleerd. Het was een geslaagd optreden, goed gedaan allemaal!
     
   

Sinterklaas
De kinderen waren al weken aan het aftellen en wilden elke dag weten hoeveel nachtjes we nog moesten slapen voordat Sinterklaas bij ons op bezoek zou komen. In de klas kleurden wij telkens een plaatje op de aftelkalender.
Tijdens het buitenspelen vonden wij ineens natte pakjes in de boom. Sinterklaas zat middenin een storm op zee en er waren heel veel pakjes van de boot gevallen. Dit zagen wij in het Sinterklaasjournaal.
Meester Koos heeft uiteindelijk de pakjes naar het Pietenpakhuis terug gebracht.

De kinderen bouwden in de bouwhoek de mooiste stoomboten.

Ook werd er flink geoefend met het maken van pepernoten en chocoladeletters. De kinderen hebben geleerd om pakjes in te pakken. We moesten goed meten hoeveel pakpapier we nodig hadden voor de auto, de dino maar ook voor de kinderen zelf!


Schoen zetten
Alle kinderen hadden een schoentje geknutseld en mochten deze bij de openhaard neerzetten. Er werden prachtige Sinterklaas liedjes gezongen. En een emmer water en wortels voor het paard neergelegd.
       
 
De volgende dag was er iets heel vreemds. De deuren van de klas zaten op slot en we konden niet naar binnen. Toen we eindelijk in de klas kwamen zagen we dat het een enorme rommel was! De rommelpiet was langs geweest. Overal lagen stoelen en hij had ook overal mee gespeeld. De schoentjes lagen op tafel en er zaten cadeautjes in. De meisjes hadden een eenhoorn armbandje en de jongens een dino. Dankjewel zwarte piet en Sinterklaas!

pepernoten bakken
We hadden al heel lang geoefend met het bakken van pepernoten. Nu was het tijd om dan echte pepernoten te gaan bakken. Alle kinderen kregen een stukje pepernoten deeg en mochten lekker aan de slag. De pepernoten gingen in de oven en de hele school rook lekker.
Toen de pepernoten klaar waren moesten we ze eerlijk verdelen. Iedereen mocht eerst 20 pepernoten  tellen en in zijn of haar envelopje stoppen. Daarna hebben we de overige nog verdeeld en er allemaal eentje opgegeten om even te proeven.
   

Pietengym
De kinderen vinden de pieten heel knap omdat zij zoveel kunstjes kunnen. Tijdens de pietengym hebben de kinderen geoefend om als echte pieten over het dak te lopen, de cadeautjes in de schoorsteen te mikken en kunstjes te doen zoals een koprol maken. Alle kinderen deden heel erg hun best en hebben allemaal een echt 'Pietendiploma' gehaald.
     

Verjaardag Juf Lisa
Op zondag 3 december was de juf jarig. In de klas hebben we daarom leuke spelletjes gedaan zoals de stoelendans. We hebben gedanst op Tjoe Tjoe, Wa en lekkere cakejes versierd met slagroom en spikkels. De kinderen waren allemaal super lief. Bedankt voor alle knuffels en felicitaties ?
   
Sinterklaas
Eindelijk is het dan zover... 5 december!!!
Sinterklaas komt vandaag dan eindelijk bij ons op school. We hebben ons verzameld in de klas en zijn daarna naar buiten gegaan. Op het schoolplein stond een groot podium en meester Ronald vertelde dat Sinterklaas onderweg was.
De pieten kwamen eraan maar Sinterklaas was  nergens te vinden. Overal werd gezocht en er werden een paar tips gegeven:
een ballon, een aansteker en kijk omhoog.
 
We snapten er niks van en uiteindelijk kwam Sinterklaas dan aanlopen. Zijn mijter had hij niet op..
Hij vertelde dat hij was gekomen met de luchtballon. Zijn boek was kwijt en zijn mijter.
Gelukkig zagen de kinderen deze al snel in de boom hangen. Een klimpiet klom op de ladder en haalde alles uit de boom.

Daarna kwam Sinterklaas bij ons op bezoek in de klas. Zijn stoel hadden we mooi versierd. De kinderen waren erg stil en vonden het reuze spannend.
Sinterklaas vond dat ze zo knap hadden meegedaan met de pietengym en vertelde dat ze heel goed hun best hadden gedaan. We kregen een hele grote zak met cadeautjes!

Voor alle kinderen was er een cadeautje bij en na het aftellen mocht iedereen hem openmaken. De jongens kregen een piratenschip en de meisjes een schilder/tekendoos met mooie kleurplaten erbij. Iedereen was heel erg blij. Helaas is Sinterklaas nu weer onderweg naar Spanje en zien we hem volgend jaar hopelijk weer terug!


Kerst
 
Tijdens het thema kerst hebben wij de klas mooi versierd. De juf heeft mooie lichtjes opgehangen en we hebben samen de kerstboom versierd. Tijdens de spelinloop mocht iedereen samen met zijn vader of moeder iets moois in de boom hangen. In de kersthoek werden de kerstcadeautjes ingepakt en de kinderen mochten op de slee door de klas.
 
                                        We hebben samen koekjes gebakken en deze smaakten super lekker!

Kerstdiner
Tijdens het kerstdiner mochten de kinderen 's avonds naar school komen. Buiten was het al helemaal donker. Iedereen had zijn mooiste kleren aangetrokken. Alle ouders hadden de lekkerste hapjes meegenomen. De kinderen hebben ontzettend zitten smullen en de juf heeft ondertussen nog een mooi verhaal voorgelezen. Daarna was het alweer snel tijd om naar huis te gaan. Het was een hele gezellige avond!
   
Kerstfeest
Tijdens het optreden hebben wij de ouders laten zien wat wij allemaal hebben gedaan en geleerd tijdens het thema kerst. De kinderen dansten op het liedje: Niets is cooler dan kerstmis. Nu is het kerstvakantie en zien we elkaar pas weer in het nieuwe jaar 2018!

Thema tijd
Het jaar 2017 is voorbij en we beginnen weer vrolijk en blij in het nieuwe jaar. Om het nieuwe jaar te vieren hebben we samen kinderchampagne gedronken. De kinderen hebben geproost en elkaar een gelukkig nieuwjaar gewenst. Ieder kind mocht zijn wens uitspreken voor het nieuwe jaar.
     

De kinderen hebben geleerd over de tijd. Een dag bestaat uit 24 uur. Ieder uur bestaat uit minuten en die weer uit seconden. We hebben verschillende klokken bekeken en zelf een klok geknutseld. Ook hebben we geleerd dat een jaar uit 12 maanden bestaat, een maand uit weken en die weer uit 7 dagen.

Brrrr. Wat koud....
De winter is begonnen. De kinderen hebben allemaal warme kleren aan en leren alles over warme winter kleren. We meten de sjaals van kort naar lang en knutselen onze eigen sjaal.
   
Buiten lag en er sneeuw en we hebben we mooie sneeuwpoppen gemaakt. En we deden een sneeuwbal gevecht met alle juffen en kinderen.  We hebben ook ijs mee naar de klas genomen om te kijken wat er dan gebeurd.  We hebben ook bekertjes met water in de vriezer gezet en hebben geleerd dat water dan in ijs veranderd. En als het dan weer warm wordt veranderd het terug in water.
   
   

 Theatervoorstelling
Op dinsdag 30 januari gingen de vlinders naar een echte voorstelling.
De voorstelling was op Basisschool de Watertoren. Een meneer met een dwarsfluit kwam ons ophalen. Het verhaal ging over Juanito die op de rug van een condor (grote vogel) vanuit Bolivia naar Suriname en Brazilie ging. Hij ontmoette daar ook een meisje Maria.
     
We mochten heel veel leuke dingen doen tijdens deze voorstelling. We mochten helpen de rivier te laten bewegen. We gingen de limbo dansen, we maakten regen met stokjes en we gingen ons verkleden. Het was een hele leuke voorstelling!
 
 
Groot en klein
Tijdens het thema Groot en klein hebben de kinderen kennisgemaakt met de dierentuin. De kinderen mochten van thuis allemaal dieren knuffels meenemen.
 
De volgende dag waren opeens alle dieren ontsnapt.. Ze liepen door de hele school! De kinderen hebben een oplossing bedacht en hokken gebouwd in de klas zodat de dieren niet meer konden ontsnappen. De kinderen hebben elke dag goed voor de dieren gezorgd. Ze hebben ze eten gegeven en de hokken schoongemaakt. 
   
   
De vader van Berdina had een super grote verassing voor de kinderen. Hij had namelijk echte slangen meegenomen naar de klas!! De kinderen vonden het eerst spannend maar durfde toch de slang te aaien of zelfs vast te houden! We hebben geleerd dat slangen muizen eten, eieren leggen, vervellen en nog veel meer. 
       

Thema lente
In de klas hebben wij Dottie de kip en zij legt elke dag eieren. De kinderen tellen elke dag hoeveel eieren Dottie heeft gelegd en houden dit bij in een grafiek. De kinderen hebben geleerd dat de kip eerst moet broeden, zodat de eieren lekker warm blijven. Daarna hoor je krak.. krak.. krak.. en komen er kuikentjes uit het ei! Deze kuikentjes eten zaadjes om groot te worden en veranderen dan in een kip (hen) of haan. 

Boerderij
Boerin Daantje kwam op bezoek om te vertellen dat er op de boerderij allemaal babydieren zijn geboren. Wij wilden dit natuurlijk in het echt zien en hebben daarom op 20 maart met de Vlinderklas boerderij de Gagelsteede bezocht.  In het zonnetje hebben wij eerst een picknick gehouden en lekker geluncht. Daarna mochten we even in de speeltuin spelen en toen verzamelen voor de speurtocht. Ieder groepje kreeg een kistje en de kinderen moesten raden van welk dier dit was. Op de boerderij zochten we het dier en kregen er allemaal vragen over. Er pasgeboren lammetjes, super schattig! We mochten de pony's aaien en de cavia's zelfs eten geven. Wat hebben wij veel geleerd over de dieren! 
     
     

Atletiek
Elke donderdag tijdens de gymles krijgen de kleuters atletiek van juf Sascha. Bij atletiek is het belangrijk dat je snel en goed kunt rennen, hoog en ver kunt springen en goed kunt gooien en vangen. We doen elke weer hele leuke spelletjes en het gaat al hartstikke goed!
   

Pasen
Om de klas in paassfeer te brengen had de juf mooie paastakken meegenomen. De kinderen mochten helpen met versieren en hebben er allemaal mooie konijntjes en eitjes in gehangen. Op het bord stond een grote plattegrond van de klas. Op de plattegrond stond precies aangegeven waar de paashaas de eieren had verstopt. De kinderen moesten goed kijken en vervolgens zoeken. Gelukkig was er precies voor iedereen  een eitje!

Letterfeestje ei
tijdens het letterfeestje van de letter ‘ei’ namen alle kinderen hard gekookte eieren mee naar school. Tijdens de spelinloop hebben we de eieren mooi versierd. De eieren werden prachtig versierd als Minion, met hartjes, stipjes en bloemen. In de kring hebben we alle eieren bekeken en deden wij het spelletje ‘eitje tik’. De kinderen moesten hun eitje tegen die van een ander aantikken en dan kijken welk ei er kapot was gegaan en welke er nog heel was.
Ook deden we de eierrace!  Met een ei op een lepel moest je proberen om zo snel mogelijk je ei naar de pan te brengen.


Thema Opening ‘geen twee dezelfde’
Het nieuwe thema hebben we feestelijk geopend met een echte modeshow! Iedereen is anders en ziet er prachtig mooi uit. Iedereen heeft mooie kleren aan. We mochten eerst allemaal in onze gewone kleren over de catwalk lopen. Daarna hebben we ons verkleed en allemaal gekke kleren aangetrokken. Daarmee hebben we nog een keer de modeshow gedaan.

Picknick
Omdat het lekker weer was zijn wij met alle kleuterklassen buiten gaan picknicken. We namen heel veel kleedjes mee en ons fruithapje. Het was super gezellig en we hebben ook nog leuke liedjes gezongen.
   
Koningsspelen 2018
De kinderen hebben er heel lang naar uitgekeken en super veel geoefend voor de dans van de Koningsspelen. In de klas hebben we de hele week gewerkt en geleerd over de Koning en de Koningin.
Om genoeg energie te krijgen voor de sportdag ontbijten wij eerst samen in de klas. We zouden elke dag wel zo samen willen ontbijten!
 

Na het ontbijt werden de Koningsspelen officieel geopend met de het liedje van Kinderen voor Kinderen: "Fitlala!".  Iedereen heeft heel goed mee gedanst en een paar kinderen mochten zelfs op het podium dansen.
Na de dans beginnen de spelletjes. In groepjes kiezen we om-de-beurt een kaart uit. Op de kaarten staan allemaal activiteiten.
     
We hebben wedstrijdjes gedaan zoals: skippyballenrace, reuzenlaarzenrace, verkleedrace, zaklopen, kruiwagenrace en nog veel meer.
Ook hebben we lekkere spelletjes gedaan zoals: Snoep happen in een bak water, koek happen en cake versieren.
En natuurlijk nog veel meer sportieve spelletjes zoals: fietsen, frisbeeën, ballen mikken en nog veel meer!!
 
     
 
   
Na twee uur zijn we wel moe geworden! Om een beetje tot rust te komen hebben we een filmpje in de klas gekeken en een kleurplaat gekleurd. Ook hebben we een lekker ijsje gegeten!
In de middag hadden we een ROLLERDISCO op het plein! We hebben op muziek lekker rond gerold op onze steppen en wave-boards. Wat een groot feest!


Techniek les
De juf heeft een techniek les gegeven waarbij wij onze eigen bellenblaas zeep gingen maken. Hiervoor hadden wij suiker, water en afwasmiddel nodig. We deden dit in een groepje en kregen allemaal rietjes om door te blazen. Ons eigen gemaakte sop werkte super goed en we kregen reusachtige grote bellen!
Bosuitje
Met een grote bus werden wij opgehaald en naar het Gagelbos gebracht. Het bos is zo dichtbij en toch komen we er heel erg weinig. We hebben in het bos de boswachter ontmoet die ons meenam om sporen te zoeken van wilde dieren.
Ook was er een echte heks in het bos! Wij kregen een emmertje om lekkere heksensoep te maken. We hebben heel veel beestje gevonden zoals; wormen, torretjes, pissebedden en spinnen.
   
   
De Bibliotheek
Op donderdag 24 mei zijn wij naar de bibliotheek gewandeld. Daar hebben wij geluisterd naar het verhaal over ‘mannetje jas’. Mannetje jas had het altijd koud en daarom super veel jassen nodig. Maar toen hij zoveel jassen aan had dat het een heel jassenhuis was geworden, had hij het nog steeds koud. Uiteindelijk ontmoette hij vrouwtje jas en omdat ze verliefd werden had hij het nooit meer koud.
We leerden een versje en hebben de illustraties van het verhaal op de juiste volgorde neergelegd. Daarna mochten wij in de bibliotheek een boekje uitzoeken.
     
     

Thema sprookjes
De juf had een geheime sleutel gevonden in de klas. We wisten niet waar deze sleutel van was en Ko vertelde dat dit de sleutel was van de deur van het sprookjeskasteel. Het sprookjeskasteel in de huishoek kon alleen geopend worden met de geheime sleutel. Toen hij open was mochten de kinderen zich daar verkleden als prinsen, ridders, prinsessen, roodkapje en nog veel andere sprookjesfiguren. Elke dag las de juf weer een nieuw verhaal voor uit het sprookjesboek. In de huishoek speelden wij de sprookjes uit als toneelstukjes. Ook hebben we naar een poppenkast verhaal gekeken over roodkapje en de boze wolf.
     

IJsjes eten
Er was een hittegolf in Nederland en het was zo warm dat de moeder van Anthony als verassing ijsjes kwam langsbrengen. Allemaal lekkere koude aardbeien ijsjes. Dat was fijn! Zo konden we even afkoelen en daarna weer doorgaan met de les.
     

Watergevecht
Omdat het nog steeds super warm was had juf Maartje een leuke verassing. Toen wij buiten kwamen stonden er allemaal emmers met water en kleine waterpistooltjes. We deden een watergevecht en mochten elkaar een beetje nat spuiten met het water. Weer even lekker afgekoeld!
 
Letterfeestje ‘a’
Het letterfeestje van de letter ‘a’ was een heel speciaal feestje. De ‘a’ is namelijk van appel. De juf had een appel meegenomen en doormidden gesneden. Zo zagen wij het klokhuis van de appel. We hebben de pitjes in de appel gezien  en een liedje geleerd over de appel;

In iedere kleine appel
daar lijkt het wel een huis
daar zijn 4 kleine kamertjes
precies zoals bij ons thuis
in ieder hokje wonen
twee pitjes zwart en klein
die liggen daar te dromen
van licht en zonneschijn


Daarna kregen alle kinderen een plakje bladerdeeg en daar mochten we allemaal appelflapjes van maken. Er gingen stukjes appel in met wat suiker en kaneel. Toen we ze hadden dichtgevouwen als een driehoek moest er nog een laagje ei overheen. Daarna werden ze afgebakken in de oven. En daarna.. hmmmmm smullen maar!!
     
     

Afsluiting thema sprookjes
Als afsluiting van het thema sprookjes hebben wij samen met de papa’s en mama’s een echt snoephuisje gemaakt van Hans en Grietje. Hans en Grietje snoepten stiekem van het huisje van de heks. Gelukkig waren onze snoephuisjes niet van een toverheks en konden we ze heerlijk opsnoepen!