Het Peutercentrum Joannes 23e

   

Het Peutercentrum is voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar. Hier kan uw kind spelen, leren en groeien. Kinderen leren door te spelen. Ze hebben bij ons plezier en maken vriendjes! Wij zijn een Vreedzame organisatie. We heten alle kinderen welkom.

     

Ook leren de kinderen bij ons de Nederlandse taal begrijpen en spreken. De kinderen zingen, lezen, puzzelen, plakken, verven, bewegen, dansen en nog veel meer. Wij werken met thema's van de taalmethode Uk&Puk, met een pop die meedoet. Ook vieren we samen feestjes en de verjaardag. En we zijn gezond; we drinken water en eten fruit! Zo worden de kinderen goed voorbereid op de basisschool. Wij werken samen met de basisschool Joannes 23e.

     

De organisatie Spelenderwijs Utrecht heeft veel peutergroepen in Utrecht en ook in Overvecht. Er zijn altijd 2 deskundige pedagogisch medewerkers op de groep en 14 kinderen.
Peuters kunnen 4 dagdelen (ochtend en middag) per week naar de voorschool gaan of 2 dagdelen naar de peutergroep. Op Joannes 23e zijn 4 gemengde groepen: Zeepaardje, Inktvisje, Zeehondje en Dolfijn.

Het Peutercentrum betrekt ook de ouders bij de ontwikkeling van de kinderen. Er zijn oudergesprekken over uw kind. Wij organiseren verschillende activiteiten voor de ouders, zoals
de Spelinloop, een oudercursus en uitstapjes. Wij waarderen het als u betrokken bent bij de ontwikkeling van uw kind. Uit onderzoek blijkt dat ouderbetrokkenheid een positief effect heeft op de leerresultaten en het gedrag van kinderen. En gaat het opvoeden moeilijk? Dan zoeken we samen met ouders de beste begeleiding.

   

U kunt uw kind inschrijven als het 1½ jaar is. Het inschrijven kan op het Peutercentrum. Ook kunt u een inschrijfformulier downloaden op  www.spelenderwijsutrecht.nl. Hier vindt u ook andere informatie.

U kunt altijd langs komen bij het Peutercentrum Joannes 23e op de Neckardreef 115/ingang aan de Brandenburgdreef, of bel naar 06-29388316/06-52661355 om een afspraak te maken.